От х:

Днес в x:

След Булгаков и Цирков издаде театрален роман

Изображение 1 от 2

    Хасковският актьор Стефан Цирков издаде „1983 година-„Театрален“ роман.“ 125-те страници разказват за най-интригуващите  срещи и случки на автора с големи имена от българската сцена. Сред тях са Киркор Азарян, Димитър Еленов, Георги Черкелов и настоящият директор на хасковския театър Стелиян Николов.

    „Това е фрагментарен роман, не каталог. Представям низ от събития, както и мисли за състоянието на театъра. Споделям своите падения, не победи. Когато човек мине определена възраст, разбира, че възходи няма. Моят редактор Недялко Бакалов го определи като много тъжен роман.”, сподели Стефан Цирков за новата си книга.

    Годината, избрана в заглавието, е година, в която актьорът от Пазарджик идва в хасковския храм на Мелпомена. „Театрален“ е в кавички, заради заемката от „Театрален роман“ на Михаил Булгаков, в който описва  работата си в московския художествен академичен театър.

    Новата книга на Стефан Цирков ще се разпространява безплатно, тъй като е спечелила проект по програма за насърчаване на културните дейци към община Хасково.

    Представянето на  „1983 година - „Театрален“ роман" ще бъде през март.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини