От х:

Днес в x:

8 °C

Стефан Цирков разказва една история между иронията и тъгата в първия си моноспектакъл

  „Това е историята ми от детството, за престоя ми във ВИТИЗ /б.а.-днес НАТФИЗ/, в нея има и случки от Хасковския театър, докато съм се учил и израствал като актьор, и до днес. Това е една история между иронията и тъгата“. Така актьорът Стефан Цирков представя на накратко първия си моноспектакъл между последните си репетиции, преди да излезе на сцената за премиерата му в края на тази седмица. Съсценарист на текста му е един от хората, които го познават най-добре-неговата дъщеря Радостина.

  Режисьорът на спектакъла е друг негов близък човек от професията, с когото това им е поредния общ проект-актрисата от хасковската трупа, в която двамата със Стефан са колеги, Иванка Шекерова.

  А композитор на музиката, написана специално за този моноспектакъл, е Боян Гегов. Той е автор и на оригиналния плакат за представлението, с предизвикателното заглавие „Ал Пачино и Стефан Цирков в Хасково“.

  Това е неговата история, животът му.

  Автобиографичният спектакъл разказва за срещите му с Тодор Живков, за запознанството му с Бил Клинтън, при визитата му по покана на тогавашния президент Петър Стоянов, преди 22 години- първото държавно посещение на президент на САЩ в България.

  „Преди това отговарях за кандидат-президентската кампания на Петър Стоянов в Хасково, от там е познанството ми с него. Когато се разбра, че Бил Клинтън е приел поканата за визита в България, написах текста „Пурата кубинска“, който Петра използва за песен, имаше и клип. Покрай голямата новина за посещението на Клинтън, този текст се появи на страниците на вестник „24 часа“. Това стана и повод за покана към мен и присъствието ми на една от срещите с Клинтън“, разказва Стефан Цирков.

  А за аналога с Ал Пачино от плаката, обяснява, че идеята е негова и брилянтно изпълнена от Боян Гегов. Идва от там, че в работата си Стефан Цирков често следва примери от Ал Пачино.

  „За мен това е един от най-големите актьори не само в киното, но и на световната театрална сцена. Затова следвам неговите съвети за актьорската си игра. Една сцена трябва да се репетира, но трябва и да се изиграе, казва Пачино“.

  Моноспектакълът на Стефан Цирков е финансиран по Проекта “Културни инициативи“ на Община Хасково. Неговата премиера е  на 19-ти март, от 19 ч. в Камерна зала на театър "Иван Димов" с вход “свободен“.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 13.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
  13 апр 2021
  Последни новини