От х:

Днес в x:

Фънки дебютира в театъра от Хасково в пиесата на Рахнев „Веселата карета“

    Остават два дни до  премиерата на Хасковския театър „Иван Димов“ -“Веселата карета“ с автор и режисьор Елин Рахнев.

    В една от последните си репетиции, преди премиерното си представяне, съставът вдигна завесата за медиите.

    Елин Рахнев е събрал в състава любими актьори, като Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев, Димитър Баненкин, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов, Емануил Костадинов и Фънки.

    Познатият като рокаджия- басист и атрактивен журиращ от телевизионното реалити „Като две капки вода“ Димитър Ковачев -Фънки ще направи в пиесата на Елин Рахнев своя театрален дебют.

    Представлението се играе на 30-и и на 2 октомври. Сценографията е на Анелия Райкова, автор на музиката е Георги Георгиев от група „Остава“.

    Емоциите, които носи по пътя си тази весела карета, са всъщност весело-тъжни. Посланието й е да не се притесняваме от смъртта, и да не се притесняваме от живота, защото и горе и долу сме едни и същи, казва Елин Рахнев.

    Да влезе в роля Фънки първоначално му отказва, защото театралната сцена му се вижда твърде сериозно предизвикателство. Все пак за да се навие, му била необходима една нощ. Сега признава, че "действително не е лесна тази работа".

    „Да съм на една сцена с такива актьори не е като да репетирам с моите групи. Имал съм епизодична роля в телевизионния сериал „Столичани в повече“, но там ролята ми беше предимно да ям хлебарки. Сега имам реплики за учене и понякога ми се иска те да се изпарят. Трудно е, но ми е много приятно. Приятно ми е и тук в града“, призна Димитър Ковачев.

    Като екзистенциална драма и комедия едновременно определя текста на Елин Рахнев Тончо Токмакчиев. Той е изпълнител на песента „Преводачи на дъжда“ в пиесата, която е по музика на Жоро от „Остава“, съавтор и на текста й с Рахнев.

    „Аз съм човек, който си пожелава разни неща. И това, което ми се случва в момента, е едно мое желание-да играя в пиеса на Рахнев. Минаха години, откакто си пожелах това, но съм убедена, че всяко нещо си идва в точното време.“, сподели Мая Бежанска, която в пиесата е бивша съпруга на Димитър Баненкин.

    „Събрахме се много талантливи хора, с повечето от младите колеги не съм играл, с Фънки се запознах в Хасково, но това пътуване в каретата е чудно пътуване в абсурда на Елин Рахнев, който преминава и през смеха и през тъгата, през сълзи и купон“, казва Баненкин.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Яр
      ЯростЛаф
      15 -4
      19:27, 28 сеп 2021
      иЛИНе, фЪНКе, Марш обратно в комуните за лечение на зависими, нагли отровни нарцисисти!!!
    • 2
      Ра
      Разочарован
      20 -4
      20:01, 28 сеп 2021
      Щях да ходя да гледам постановката, ама като разбрах, че ще играе фънки и се отказах.
      • Ин
        инж. Димитров
        2 -3
        12:15, 29 сеп 2021
        Пусни си чалга вкъщи и друсай кючеци.
    • 3
      Да
      Да
      13 -2
      06:43, 29 сеп 2021
      Много е нагъл и високомерен.
    • 4
      Vv
      VVV
      1 -1
      15:38, 29 сеп 2021
      Ми не става........

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини