От х:

Днес в x:

Златни медали и специални награди за „Зора-Зорничка“ от Национална фолклорна среща

    9 деца от хасковската школа по народно пеене „Зора-Зорничка“ с вокален педагог Иванка Топузова участваха в Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“, която се проведе в град Попово, област Търговище.

    В петото издание на събитието участваха Даяна Асенова, Симона Захариева, Рожда Енвер, Йордан Захариев, Елица Вълчева, Теодора Евтимова, Михаил Евтимов, Адриана Андреева и Здравка Андреева.

    Детската вокална група към школата бе удостоена с първо място и златна купа. Всички възпитаници се изявиха и индивидуално на сцената, като се представиха блестящо и бяха отличени със златни медали. Дует Адриана и Здравка Андрееви също спечелиха първо място и златни медали. Специалната награда на сдружение „Цветница“ за цялостно представяне и златната купа бяха връчени отново на ШНП „Зора-Зорничка“, а ръководителят Иванка Топузова получи награда за високи педагогически постижения.

    Национална фолклорна среща посрещна над 3000 участници. На четирите сцени в Бялото градче в дните от 7 до 9 юли се изявиха 407 творчески колектива от цялата страна. Събитието се организира от Община Попово и сдружение за фолклор „Цветница“. Целта на събитието, което се разгръща в летните месеци в града, е съхраняване, представяне и популяризиране на българското народно песенно, танцово, обредно, инструментално и словесно творчество.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини