От х:

Днес в x:

Младите таланти на „Зора-Зорничка“ се включиха в Събора на народното творчество на Рожен

    Младите таланти от хасковската школа за народно пеене „Зора-Зорничка“ участваха в Събора на народното творчество и животновъдство на Рожен днес.

    Всички деца се включиха в конкурсната програма със солови изпълнения, дует и вокалната група към школата, под съпровода на ръководителя Иванка Топузова. Младите изпълнители се представиха с 36 песни на високо професионално ниво.

    11-годишната Теодора Евтимова пя на откриването на събора космическата песен „Излел е Дельо хайдутин“ пред голяма аудитория на любители на българския фолклор, пред много официални и дипломатически лица, сред които и президента на Република България Румен Радев. След пламенната реч на държавния глава, Теодора Евтимова заедно с него тържествено откриха тазгодишния събор на Рожен, чрез удара на дизията /комплект от родопски чанове/.

    „Щастлива съм от факта, че три от децата от ШНП „Зора-Зорничка“ - Сиана Емилова, Теодора Евтимова и Михаил Евтимов взеха участие и в тържествената церемония по издигането на националния трибагреник на България с площ 1100 кв.м. на 111-метровия пилон на Рожен, по случай 111-годишнината от Освобождението на Родопите“, каза Иванка Топузова.

    Децата пяха две емблематични български песни-химна на България и „Моя страна, моя България“ редом с Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили и певиците Лилия Семкова и Християна Лоизу. След значимото и успешно представяне на хасковската школа на Рожен, децата и Иванка Топузова завършиха един от най-силните си творчески сезони.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини