От х:

Днес в x:

„Зора-Зорница“ със златен медал за обработен фолклор от фестивал

    Женският народен хор „Зора-Зорница“ към читалище „Зора-1982“ в Хасково спечели първо място и златен медал от фестивала „Празник на Цалапишкия бабек и виното“. Отличието за младите хористки с диригент Иванка Топузова бе връчен за обработен фолклор.

    Теодора Евтимова в раздел народно пеене получи специалната награда на спонсора на фестивала.

    Адриана Андреева - второ място и сребърен медал в раздел народно пеене.

    Фестивалът е създаден преди 3 години и макар кратко време се разрасна бързо. Организаторите на това вкусно и пивко събитие са кметството в село Цалапица и НЧ „Светлина-1900“. Единственият по рода си фестивал се провежда под патронажа на кмета на община Родопи Павел Михайлов.

    Програмата за празника включваше музикално-танцови фолклорни изяви, конкурс за най-добър цалапишки бабек и изложение на местни производители.

    Във фолклорната конкурсна програма участваха над 40 певчески и танцови състави, както и индивидуални изпълнители от община Родопи, Пловдив, Пазарджик, София, Плевен, Златица, Забърдо, Ловеч, Нова Загора и Свети Власт, демонстрирайки своя талант. Най-добрите бяха отличени.

    Производителите на бабек бяха над 20.

    Празникът намери свои радетели, последователи и съмишленици от цялата страна, които на 25 март превърнаха площада в трибуна на неизчерпаема жизнерадост и неповторимост.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини