От х:

Днес в x:

Ученици от Гимназията по туризъм с грамоти от Национално състезание за готварство и хотелиерство

    За поредна година Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково взе участие в Национално състезание по професии в сферата на туризма. В курортен комплекс „Албена“ училището бе представено от трима състезатели в категории: най-добър млад готвач – Божидара Тенева, най-добър млад хлебар – сладкар – Елфида Исмет и най-добър млад хотелиер – Диана Пилева.Състезанието бе открито от министъра на туризма Илин Димитров.

    В надпреварата участваха 183 ученици от 48 професионални гимназии по туризъм.

    В категория „Най-добър млад готвач“ Божидара Тенева от 11а клас, специалност Кетъринг, приготви предястие с коприва и Еленски бут и основно ястие от патешко магре и аспержи. За използването на различни техники за приготвяне на храната тя получи ваучер от Кулинарна академия на стойност 1000 евро и предложения за участие в обучения.

    В категория „Най-добър млад хлебар – сладкар“ Елфида Исмет от 12г клас се представи с хляб без глутен със семена и пролетни градински билки, трикомпонентен нуга крем без захар и крамбъл с брашно от рожков и сушени плодове.

    В категория „Най-добър млад хотелиер“ Диана Пилева от 11б клас представи пред 5-членно жури различни ситуации при настаняване на туристи в хотел на български и английски език и безпогрешно разреши поставен от журито казус в хотела.

    В оспорвана и силна конкуренция възпитаниците на хасковската гимназия показаха завидни познания и професионални умения. За отличното си представяне те получиха награди и грамоти, осигурени от Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Метро и Метроакадемия, Кулинарна академия, хотели.

    За подготовката и представянето на състезателите допринесоха преподавателите им по професионална подготовка Красимир Тодоров, Сашка Чавдарова и Живка Димитрова и преподавателят по английски език Ива Казакова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини