От х:

Днес в x:

Задържаният за грабеж остава в ареста, бил многократно осъждан

32-годишният мъж, задържан за грабеж в Харманли, ще остане в ареста. Днес с определение на Окръжен съд – Хасково му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Сигнал за случая подал в полицията потърпевшият 58-годишен мъж. Пред униформените той заявил, че около 23 часа на 14 април, в дома му на улица „Лале“ отишъл обвиняемият заедно с 15-годишно момиче. Гостът го заплашил с джобно ножче и му отнел 500 лева. След сигнала, полицаи са установили двамата в игрална зала в града и са ги довели в Районното управление по образуваното досъдебно производство.

При разглеждане на мярката за неотклонение, съдът е преценил, че от събраните до момента доказателства може да се направи обоснова предположение, че обвиняемият е автор на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Магистратите са преценили, че е налице опасност от укриване и извършване на престъпление, въпреки наличието на постоянен адрес на обвиняемия, тъй като деянието е с висока степен на обществена опасност и предвиденото наказание е тежко по смисъла на закона, за което се предвижда наказание от 5 до 15 г. затвор. В конкретния случай извършеният грабеж е в условията на опасен рецидив, Н.Н. многократно е осъждан за престъпления против собствеността (каквито са кражба, измама, изнудване). С тези съображения с постановеното определение бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ като гаранция за явяването на задържаното лице пред съда в основното производство.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини