От х:

Днес в x:

Демонстрираха използването на белезници и оръжия при конвоя на арестантите в хасковския съд

  Ученици от две хасковски гимназии се включиха в информационната кампания „Ден на отворените врати“ в Съдебната палата в Хасково. В инициативата участваха възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

  За правораздавателната дейност на магистратите говореха двама съдии - председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев и Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково. Те показаха пред гимназистите и принципа на случайно разпределение на делата, в което се включиха и трима гимназисти, които влязоха в ролята на председател на съда за един ден. Това бяха Гергана Георгиев от Езиковата гимназия, Йоан Тонев и Виктория Хаджиева от Професионалната гимназия по туризъм от паралелка „Съдебна администрация“.

  Пред учениците беше демонстрирано използването на белезници и оръжия от служителите на областно звено „Охрана“ при конвоирането на арестантите в хасковския съд. Гимназистите видяха арестантското помещение и автомобилите, с които се конвоират арестантите до Съдебната палата.

  „Инициативата „Ден на отворените врати“ е част от Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" на ВСС“, разясни съдия Стратимир Димитров, който е и координатор на програмата в Хасково. Една от целите на инициативата е да запознае учениците със същността на съдебната власт още преди да са завършили училище.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Случаен виц

  Последни новини