От х:

Днес в x:

Отложиха бл. 42 за след Сурва. Сменят ликвидаторите на Цигарената. Преглед на печата

Изхвърлянето на наемателите от бл. 42, които в продължение на години не са плащали наем на общината, се отлага за след Нова година, пише в челен материал на първа страница „Новинар юг”. Изгоненото в петък семейство се самонастанило обратно в апартамента, добавя изданието. Темата е коментирана и в обширен текст на 7 страница със заглавие „Блок 42 – над закона”. Като виновни за 10-годишното безхаберие по отношение на ромите в блока се сочат партиите, които ги коткат заради изборите – първо СДС, после НДСВ, ДПС, БСП. Те натискали общината да не си търси наемите.

Това е така и не е така. Пропуска се фактът, че кметът на общината също се явява на избори през четири години. Той също навярно им е обещавал нещо. За да оставиш статуквото непроменено в продължение на десет години, все трябва да има някаква друга причина, освен посоченото клякане пред партиите. А и кметът на Хасково не им кляка много много, както добре знаем.

По същия начин можем да посочим като виновник американския президент Барак Обама, който си е черничък.  

Сменят ликвидаторите на Цигарената, пише в заглавие над главата. Общо събрание на акционерите е насрочено за 18-и, Мюмюн Искендер и Васил Зографов си отиват. Ще има нов ликвидатор, още не е ясно кой ще бъде той.

След Сталево и Ямбълково на релсите, пише още в броя. Протестът е срещу строителството на новата жп линия. Аргументите на ябълковци са сходни с тези на сталевци, плюс още един – понижавали досегашната им жп гара в проста спирка. Това щяло да разреди спиращите на нея влакове. Протестът е насрочен за сряда.

Дилър с дрога за 189 бона жали арест, пише в акцента на 3 страница. Днес соченият за тартор на наркобандата в Димитровград Милен Бакалов-Мезето жали мярката си пред пловдивския апелативен съд.

Внимавай с Ментел, Грабул и Свиваком за Коледа, пише в голям материал на 4 страница. Темата на публикацията са примамливите празнични оферти на мобилните оператори, които само на пръв поглед излизат по-евтини.

Адвокатска война в СДС, пише в голямото заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 4 страница в броя. Старият шеф на сините Кристиян Якимов щял да се връща на бял кон начело на хасковската организация. Сегашният лидер е Димо Стоянов. И двамата са адвокати. Оттам и заглавието.

Дебнат за бомбички в дом „Асен Златаров”, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Повод за засилените мерки е трагедията в Крумовград, при която загинаха три деца.

Темата за протеста на ябълковци срещу жп линията е водеща на втора страница в изданието.

На трета акцентът е вчерашното решение на съда да се екстрадира Дениз Тюркмен във Франция. Имаше искане и от Германия, но представител на прокуратурата в Мюнхен е склонил да отстъпи.

Хаос от знаци до Икономиката, е темата на материала на 5 страница в броя.

Николай Митрев купи „Райски кът” от Станимир Милев, пише на последната страница. Харманлийският бизнесмен вече е собственик на на комплекса, който се намира на пътя за Симеоновград и даже вече почерпил там.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини