От х:

Днес в x:

Откриха валута за 676 227 лева в камион и автобус на границата

Изображение 1 от 3

  Само за два дни са пресечени два опита за пренасяне на недекларирана валута на обща стойност 676 227 лева при две проверки - на товарен автомобил и автобус, съобщиха от прокуратурата и от Агенция „Митници“.

  При един от случаите – на 30.01.2023 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина в сак с лични вещи и в арматурното табло са открити пачки с шотландски и английски паунда с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 111 630 шотландски паунда и 3380 британски паунда с обща левова равностойност 255 947 лева.

  Ден преди това - на 29.01.2023 г. митническите служители откриват недекларирана валута с левова равностойност 420 280 лева при проверка на автобус. В превозното средство, с водач – турски гражданин, пътували от Румъния през България за Турция 20 пътници. Валутата е била укрита във фабрична кухина под последния ред седалки в пътническия салон. Открити са 214 890 евро с левова равностойност 420 280 лева.

  Шофьорът на товарния автомобил с двойно гражданство румънско и турско и водачът на автобуса - турски гражданин, са привлечени като обвиняеми и са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори по две бързи производства, образувани от разследващи митнически инспектори, под надзора на прокуратурата в Свиленград.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини