От х:

Днес в x:

Откриха недекларирана валута за над 900 000 лева в три тира

Изображение 1 от 2

  Недекларирана валута за 913 720 лева откриха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата и от Агенция „Митници“.

  Валутата е открита при три отделни проверки на излизащи от страната товарни автомобили. 

  При първия случай, на 05.12.2023 г., на ГКПП „Капитан Андреево“ пристига празна товарна композиция с чужда регистрация на път от Великобритания за Турция. В зоната за митнически контрол водачът, турски гражданин с инициали Р. К., е обявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, инспекторите откриват зад въздушния филтър на кабината укрити и недекларирани 50 000 британски лири.

  Недекларирани пари в размер на 204 040 евро са открити от митническите служители и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с чужда регистрация пристига на ГКПП „Капитан Андреево“ на 06.12.2023 г. по маршрут от Германия през България за Турция. Водачът, турски гражданин с инициали М.Б., също е заявил, че няма нищо за деклариране. В хода на извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

  Други недекларирани 204 810 евро са задържани също на 06.12.2023 г. при митническа проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на превозното средство и в куфар с лични вещи на водача – турски гражданин с инициали Г.Б.

  По случаите са образувани три досъдебни производства, които се провеждат от разследващи митнически инспектори, под надзора на прокуратурата в Свиленград.
  Само през последните десет дни на МП „Капитан Андреево“ е задържана недекларирана валута за над 1,2 млн. лева. От началото на годината до момента митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са открили недекларирана валута с левова равностойност над 27 милиона лева.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини