От х:

Днес в x:

Заради ремонт местят учениците от 2 хасковски гимназии на 18 декември

Изображение 1 от 2

    Започна дългоочакваният ремонт на сградата, в която се помещават Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ и Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково. Дейности се извършват на покрива, както и по фасадата на постройката. След 10 дни обаче гимназиите ще бъдат напълно затворени, а учениците преместени. Гимназията по туризъм ще има занятия в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а тази по Лека промишленост- в Спортното училище.

    „Професионалната гимназия по туризъм ще бъде на двусменен режим на обучение, а основното училище остава на целодневна организация, както досега. В Спортното училище ще е по същия начин. Тъй като техните ученици са от 5-ти до 12-ти клас, ще бъдат на целодневна организация, както и до момента. Едното крило от сградата ще бъде отделено за ученици на Гимназията по лека промишленост. Те ще бъдат на двусменен режим на работа“ , каза началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова.

    Заради ремонт още през септември учениците от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ бяха изместени в Езиковата гимназия. Обновление има и на Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви”, но от там няма да има преместване, въпреки дейностите. Вече е създадена организация за това как две училища ще заемат една сграда.

    „Във всички училища е създадена организацията така, че да не се смесват потоците от ученици и те да имат относителна самостоятелност. Сключени са и споразумения как да се поделят разходите“, допълни Павлитова.

    Това е последното преместване на класове от хасковските гимназии, където текат ремонтни дейности. То ще влезе в сила от понеделник, 18 декември.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някой
      12 -1
      08:55, 10 дек 2023
      Типично за България! Ремонт се прави лятото,а не зимата и на пролетта ще изпадне половината материал....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини