От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста дрогирания тираджия, задържан с кокаин и марихуана

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение получи 26-годишният тираджия Онур Таш, задържан с кокаин за 121 440 лева. Тя му беше наложена от съдия Тошка Иванова от Окръжен съд – Хасково днес.

    Турският гражданин беше арестуван на 8 януари 2023 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да премине от България в Турция. Той пътувал с товарен автомобил. При митическата проверка е открит наркотика с тегло 1.012 кг, увит в пакет. В дрехите на водача е открита и 21 грама марихуана на стойност за 126 лева. Установено е, че мъжът е шофирал дрогиран. Той направил опит да избяга.

    Стана ясно, че тираджията е тръгнал от Нидерландия и е трябвало да стигне до Турция. Съгласил се да транспортира пратката, за което трябвало да получи 3000 евро.

    В съдебната зала прокурорът по делото Павел Жеков настоя на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Държавният обвинител посочи, че има опасност арестуваният да се укрие, тъй като няма адресна регистрация в България.

    Адвокатът на обвиняемия пледира за по-лека мярка за клиента си. Той заяви, че Онур Таш не е знаел какво е било съдържанието на пакета, въпреки че се съгласил да го транспортира.

    От своя страна Онур Таш потвърди, че не е знаел какво има в пакета. Съгласил се да го транспортира, за да набави средства за баща си, на когото му предстояла операция за премахване на тумор.

    В крайна сметка съдия Тошка Иванова прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив в 3-дневен срок.

    За най-тежкото от трите обвинения срещу тираджията се предвижда наказание от 10 до 15 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ах
      ах
      19 -3
      18:11, 11 яну 2023
      Смешно му е на голямата крива тиква.
      • Ба
        Бат Танас - общественик
        14 -2
        22:07, 11 яну 2023
        Обикновено дрогата се пренася от Турция за Европа а този напушен тираджия на обратно , комшиите казват на това - чок серсемин !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини