От х:

Днес в x:

Третокласничка прочете 552 книжки за 1 година

    Третокласничка е най-четящото дете в малката възрастова група в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково през последната година.

    Виктория Байрактарова е истински приятел на книгите, тъй като тя не за първи път е в класацията на най- активните читатели на книгохранилището. През миналата година беше на второ място в малката възрастова група. Сега обаче с прочетените от нея 552 книжки оглави класацията.

    На приятна церемония в Детския отдел на библиотеката, който е с изцяло нов облик, Виктория и всички деца, които проявяват интерес към книгите, бяха наградени за своето отношение и любознателност. Инициативата за поощряване интереса на най-малките читатели към писаното слово се организира от библиотекарите за 11-та година. Читателят на годината оставя своя звезда с името си Детския отдел за заемане на книги.

    Във възрастовата група на малките на второ място тази година е Борис Савчев с 203 заети заглавия. Той е на 5 години и все още не може да чете, тази задача изпълнява все още майка му. Борко обаче вече може да пише името си и днес сам се подписа на заемния си картон в библиотеката. Любимата му поредица в момента е за Костенурките Нинджа, а книжките за Барбароните вече са прочетени до една.

    На трето място е Адриан Гигелов със 192 заети книги.

    Във втора възрастова категория (4 – 7 клас) призът е за Ралия Велислав Станчева с прочетени 236 заглавия. Момиченцето не е от Хасково, но в града гостува често на баба си. Да е сред книгите е едно от любимите й занимания, когато е във ваканция, разказа директорът на Регионалната библиотека Анна Щилянова.

    На второ място е Руми Християнова Касабова, заела 225 екземпляра. Трета със 149 томчета е Азра Басри Али. За удоволствие на всички Азра прочете малко от книжката, която днес получи от библиотеката като подарък. Всички отличени като активни читатели деца също имат подаръци.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини