От х:

Днес в x:

Нов скандал около Минко Ангелов, пращал притеснителни SMS-и на Смиляна Нитова

    Нов скандал се завихри днес с участието на областния управител на Хасково Минко Ангелов, след като той обяви във Фейсбук страницата си, че е подал оставка и е в отпуск, докато тече проверката срещу него за замесване в корупционна схема. Реакцията му дойде след питане вчера в Парламента на депутата от Хасково от БСП Смиляна Нитова към министър-председателя относно действията, които се случват по повод сигнал срещу Минко Ангелов за връзката му с контрабанда на стоки през Граничния пункта „Капитан Андреево“.

    Така стана ясно, че по него работят ДАНС, МВР, Прокуратурата и КПКОНПИ.

    Днес от парламентарната трибуна се разбра, че Минко Ангелов е пращал заплашителни SMS-и на народната представителка Смиляна Нитова. Темата повдигна заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Иван Ченчев. Той показа и разпечатки на текстовете им. Посочи, че SMS-ът е дълъг и завършва така - "ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си МИР". Вчера можете да проверите в стенограмата за кой областен управител става дума - областният управител на Хасково, уточни Ченчев, като призова председателя на Народното събрание и президента да вземат мерки.

    „Тук не става дума за кохорти, господин президент, става дума за народни представители. БСП няма да допусне което и да е длъжностно лице да заплашва народни представители. Както от групата на „БСП за България“, така ще сме солидарни с всеки един, който задава въпроси, върши си работата като народен представител“, заяви Ченчев от трибуната.

    SMS-те са два, потвърди за Haskovo.net Смиляна Нитова. Тя обясни, че единият й е бил пратен от Минко Ангелов в събота, а другият -снощи.

    В тях има обидни думи и заплахи, беше лаконична Смиляна Нитова. Депутатката посочи, че не иска да влиза в тона на Минко Ангелов и коментира реакцията му като “необмислени действия на афектиран човек“.

    „В питането си към министър-председателя аз не посочвам никого с обидни думи. Освен това съм заместник-председател на антикорупционната комисия и няма как да премълча подобен въпрос, още повече, че става въпрос за сигнал, засягащ моя изборен район. Премълчаването на темата не би било морално и не би било етично спрямо избирателите“, коментира още Смиляна Нитова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      хахахаха
      88 -21
      19:17, 30 ное 2022
      На Минко толкова му стига акъла.Тоя си мисли че с връзки всичко се постига.Президента да махне тоя човек най накрая защото го прави смешен.Какъв е тоя Минко дето задължително докато Радев е президент непременно трябва да бъде областен управител.За всички хасковлии които познават Минко това е подигравка.Гавра с Хасково е Минко да бъде областен управител.Що за тиква трябва да си за да не разбереш това.
    • 2
      До
      До другаря Минко Ангелов
      66 -13
      19:57, 30 ное 2022
      А бе що за тиквеници са тези, които не дават да се спират коли пред къщата на Минко, която е до светофара на Авеню? Луксозна е наистина, но чак хора с една тъпа джипка от общината да ти правят забележки, че там не се спирало........ , нещо не се връзва! 🤔
    • 3
      Пъ
      Пълен смях
      71 -10
      20:44, 30 ное 2022
      Да обиколиш за 20 години 10 партии говори ясно и красноречиво какъв човек си.
    • 4
      Jh
      JHB
      45 -16
      20:51, 30 ное 2022
      На снимката- червена бабичка на трибуната на народното събрание!
    • 5
      Тя
      Тя пък
      55 -11
      20:53, 30 ное 2022
      Смиляна Нитова и тя една куха лейка! Лельооо, хайде пенсия бе! 70лв. добавки за Коледа бе куку!
      • Ти
        ти пък
        28 -7
        09:35, 1 дек 2022
        Тя може да е каквато си иска , но жената си гледа работата.Но Минко е смешно да бъде областен управител.Срам и позор!
    • 6
      Тя
      Тя може да иска
      10 -1
      12:50, 1 дек 2022
      Да е най-добрата в съдебната система, но е най-слабата! Двойкаджийка сред юристите!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини