От х:

Днес в x:

Европейският вицешампион Иван Георгиев: Успехът изисква тренировки и лишения

Изображение 1 от 5

    Преди броени дни Иван Георгиев стана европейски вицешампион по силов трибой на първенството в Полша. Така състезателят на хасковския клуб „Аякс“ продължи силното си представяне през годината като към световната си титла и поредицата си от републикански отличия прибави и сребърния медал от европейското първенство.

    Иван стигна до успеха в категория до 120 кг при юношите до 18 години. Хасковлията завърши с тотал от 760 кг. на лежанката избута тежест от 205 кг, което му донесе златен медал в движението. На мъртва тяга завоюва сребро с постижение от 305 кг, а на клек най-добрия му успешен опит бе на 250 кг.

    „Останах много доволен от моето представяне, въпреки че съм втори в крайното класиране. Постигнах почти всички мои цели с малки изключения, особено на клек и тяга. Може би лежанката понеже ми е най-силното движение, имах малко по-големи очаквания, но и там ще оправим нещата“, каза Иван Георгиев.

    Очаквано, като за всеки спортист, състезаващ се на големи първенства, се изискват ограничения. „Много тренировки, много лишения, често пропускам пиенето на кафе с приятели, ходенето по дискотеки. Тренираме и ядем“, каза с усмивка младият талант.

    Той изказа благодарности на брат си Ясен Георгиев, който му е личен треньор и е с него на състезанията. Благодари за финансовата подкрепа и на хората, които
    подпомогнаха материално участието му на първенството в Полша.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини