От х:

Днес в x:

Воден режим в Елена и Славяново заради пресъхнали кладенци

Безводие мъчи част от живеещите в хасковското село Елена от около седмица. За проблема сигнализираха възмутени местни жители. Те се ядосваха, че заради липсата на вода, не могат да си посрещнат елементарните хигиенни нужди.

С проблема беше запознат кметът на селото Руси Русев. Той уточни, че действително от около седмица водата не достига до къщите по високите части на Елена, а в ниските имало. Поясни, че Елена се захранва от кладенци от съседното село Славяново, които били почти пресъхнали заради сушата. За проблема с водата, кметът Русев уведомил ръководството на ВиК.

Потърсен за коментар управителят на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков потвърди за проблема в Елена. Заяви, че от днес е въведен воден режим за двете съседни села – един ден водата ще бъде пусната към Елена, а на следващия – към Славяново. Допълни, че е предприето и допълнително водоснабдяване – от язовир в община Стамболово към засушените кладенци в Славяново. Не е ясно обаче колко време ще е необходимо докато водата стигне до почти пресъхналите кладенци и докога ще продължи водният режим в двете села.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Някой
    6 -2
    14:30, 4 окт 2022
    Кмета на село Елена никъкав го няма. От доста време е болен, но не се отказва от поста си . За нищо не го бива , и как само лъже : "В по- ниските части имало вода а горните нямало" --- пълни глупости, нали си живея постоянно там и това не е вярно.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини