От х:

Днес в x:

Четирима задържани за купуване на гласове и двама за незаконно пребиваване

    Четирима души са били задържани за купуване на гласове в Хасковска област по време на стартиралата специализирана полицейска операция, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Атанас Ненков. Те са били арестувани през този месец в различни общини. Срещу тях обаче няма повдигнати обвинения и са били освободени след изтичане на 24-часовото задържане. Намерени са списъци и има свидетели.

    Има и преписка, която е докладвана на прокуратурата, във връзка с подвижни секции, в които ще гласуват хора с ТЕЛК в община Минерални бани. Подадени са 150 молби от граждани, като 40 от тях нямат право да гласуват по този начин в подвижна секция, тъй като не разполагат с решение на ТЕЛК. 

    Междувременно при специализирана полицейска операция снощи са задържани двама души в Свиленград за незаконно пребиваване в страната. Арестуваните са с неустановена самоличност. В помещение за бързи кредити са открити около 10 000 лева, две дебитни карти и лична карта. Изготвена е преписка и за случая ще бъде докладвано на прокуратурата.

    Операцията продължава и към момента. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и всичко останало, свързано с конвенционалната престъпност и политическите права на гражданите. 

    От началото на месеца досега са проверени 17 сигнала за купуване на гласове, като са образувани 4 досъдебни производства. Проведени са беседи с над 820 души, сред тях и хора от криминалния контингент с цел придобиване на информация за нарушения на изборното законодателство и евентуална подготовка за престъпления. 

    Извършват се и проверки за нарушения на Закона за движение по пътищата. През този месец са проверени над 15 000 моторни превозни средства и над 17 000 души. Установени са 43 водачи без книжка, заведени са 28 производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Съставени са над 800 електронни фиша, 500 акта и около 700 фиша за нарушения на ЗДвП. 

    Открити са около 10 000 флакона с райски газ, за което е образувана полицейска преписка.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Их
      Иха
      16 -9
      14:35, 30 сеп 2022
      40 пуснали ,хванали 2 ма ,ха ха ...
    • 2
      Дж
      Джем
      22 -1
      20:52, 30 сеп 2022
      Готвачите на метамфетамин работят с пълна пара, необезпокоявани от полицията от 2018г.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини