От х:

Днес в x:

Цветя се купуват за първия учебен ден, заделят се и пари за пострадалите в наводненията

    Кампанията за подпомагане на пострадалите в наводненията обеди училищата и детските градини в Хасково. На повечето места преподавателите призоваха учениците и родителите да не носят цветя за първия учебен ден, каквато е традицията у нас, а вместо това, определеният бюджет за букети, да бъде дарен за засегнатите от бедствието в Карловско. Така в учебните и детските заведения на 15-ти септември хасковлии ще могат да дадат пример на децата си как една добра кауза и усещането за емпатия може да обедини обществеността. Всеки ще може да подпомогне възстановяването на засегнатия от наводненията район със сума, каквато сам реши да отдели и да пусне в кутията за дарения.

    Акцията обаче не повлия драстично на пазара на цветя за първия учебен ден. На кооперативния пазар в Хасково в късния следобед на 14-ти септември видимо търговците бяха в по-спокоен режим на работа спрямо минали години. Има отлив от купувачи, но не е толкова голям, колкото се очакваше, споделиха цветарите от града.

    Определеният бюджет за първия учебен ден и цветя на учителите, разделихме на две и ще купим стрък цвете за преподавателите, вместо огромен букета, а с останалата сума ще участваме в кампанията, коментираха някои от родителите, които пазаруваха днес цветя.

    Затова хората избираха прекрасен стрък слънчоглед или хризантема, или пък класическа роза със семпла, но естетична украса за 3-4 до 5 лева, место огромен букет за 18-20 лева.

    Цветята са символичен знак на признателност и благодарност към учителя, те правят първият учебен ден пъстър и много еуфоричен, затова е хубаво да ги има, казват родителите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини