От х:

Днес в x:

Засилено полицейско присъствие в района на училищата от днес

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение на първия учебен ден в Хасково. 

Мерките за пътна безопасност на учениците са по линия на  традиционната превантивна акция под наслов „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”.

Преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще са осигурени повече патрули в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители.

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците. Организацията за засилено полицейско присъствие в районите на най-рисковите кръстовища край училищата ще продължи и през цялата учебна година.

От Полицията в Хасково съобщава, че в сътрудничество с общините, Регионалния инспекторат по образованието и училищните ръководства са изпълнени комплекс от мерки за обезопасяване на училищните сгради и дворове и за подобряване организацията и безопасността на движение в районите на учебните заведения.

През летния период  служителите от противопожарен контрол са извършили проверки в учебните  заведения в областта. При извършените проверки е напомнено, че училищата трябва да разполагат с изправни уреди за първоначално гасене, вътрешните пожарни кранове да са оборудвани, да има изработени схеми и да са създадени добри условия за евакуация на учениците и персонала в случай на пожар.

Служителите от пътна и териториална полиция също са извършили проверки в районите на училищата. Съвместно с представители на общините е направен преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове. За констатираните недостатъци, до общините и училищните ръководства са изпратени уведомителни писма за предприемане на мерки и отстраняване на рисковете за сигурността на децата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини