От х:

Днес в x:

Под знака на честването за 300 години от рождението на патрона им започна новата учебна година в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

    С есенна приказка поканиха в класните стаи в първия ум учебен ден днес първокласниците в Средно училище “Св. Паисий Хилендарски“. Бъдещите спортни и музикални звезди, инженери, лекари и учители, с много радост се включиха в празничната програма, заедно с учениците от по-горните класове. Така малки и големи възпитаниците на училището отвориха нова страница за знания в пътя си напред.

    На живо за музикалното оформление на настроението във вълнуващия ден, се погрижи с китарни мелодии преподавателят по музика Николай Делчев.

    Училищният праг пристъпиха за първи път днес 587 ученици от първи до 12-ти клас. Сред тях най-малките са 72-ма. В училището се обучават и 31 ученици със специални образователни потребности. Школото е едно от първите в региона, които са с оборудване за достъпна среда за деца в инвалидни колички и има подготвен екип от логопеди, педагози и психолози.

    Сезан Мехмед е сред децата, които, въпреки че са в инвалидна количка, ходят всеки ден на училище. Тя е в осми клас през тази година и с радост отново дойде, за да чуе първия учебен ден. Момичето е доволно, че може да е редом до връстниците си в класната стая и сподели, че съучениците й са й липсвали през лятната ваканция.

    Участието в различни благотворителни каузи е традиция в училището. Клубът на доброволците, съставен от ученици, развива различни идеи за взаимопомощ. Този добър пример беше показан и днес. Школото е сред тези, които днес се включиха в каузата за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско хора. Деца и родители пуснаха своята помощ в кутията, определена за това.

    По традиция в началото на учебната година, още преди да влязат в сградата на училището, първолаците получиха символично „ключа на знанието“ от по-големите ученици.

    2022 година ще мине за СУ „Св. Паисий Хилендарски“ под знака на отбелязването на 300 години от рождението на патрона на училището им.

    За успешен старт на новата учебна година децата и преподавателите получиха поздравителни адреси от служебният министър на образованието проф.Сашо Пенов и от началничката на Регионалното управление на образованието инж.Веселина Павлитова. От свое име и от името на кмета на Хасково Станислав Дечев началничката на отдел „Образование, култура и младежки дейности“ в местната администрация Йорданка Иванова поздрави учениците, преподавателите и родителите.

    Да имат самочувствието, че могат да постигнат всяка своя мечта, да бъдат позитивни във всеки свой поглед напред, да вярват в себе си и в искреността на своите приятели. Да се стремят към целите, които си чертаят, пожела на възпитаниците на училище „Св. Паисий Хилендарски“ директорката му Нина Стайкова, преди да даде старт на учебната година с училищния звънец.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини