От х:

Днес в x:

Две общини в Хасковска област със санкции за неразчистени терени

Общините Хасково и Симеоновград са санкционирани от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите заради неизпълнени предписания за почистване на терени. Община Хасково е със санкция от 3000 лв. за непочистен общински имот, на който се съхраняват излезли от употреба моторни превозни средства.

Наказателното постановление за 4000 лв. за Община Симеоновград е за неразчистено нерегламентирано сметище.

През месец юли Регионалната инспекция по околната среда и водите е извършила 122 проверки на 113 обекта, от които 70 планови и 52 извънредни. Дадени са 26 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на изисквания.

От директора на РИОСВ – Хасково са издадени 7 наказателни постановления на обща стойност 72 500 лв. По Закона за опазване на околната среда с наказателно постановление е санкциониран ТЕЦ ,,Марица 3“ АД,, за нарушение на условие от Комплексно разрешително – изпускане на неорганизирани емисии от източната и западната страна на сградата на котелното помещение от компрометирани участъци, които не са уплътнени. Наложената санкция е в размер на 60 000 лв.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини