От х:

Днес в x:

Откриха 7.5 кг контрабандно злато в тайник на автобус

Изображение 1 от 2

    Близо 7.5 кг контрабандни златни накити откриха митничарите при проверка на автобус, съобщиха от прокуратурата и от Агенция „Митници“.

    На 10.07.2022 на граничния пункт „Капитан Андреево“ пристига автобус, управляван от турски гражданин. Превозното средство, пътуващо от Турция за България, е селектирано за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник, около двигателя, са открити 28 пакета. Те съдържали 2064 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета. Според експертизата на вещото лице изделията са от 14-каратово злато с общо тегло 7487,79 грама на обща стойност 825 804 лева. Сред накитите има и 51 пръстена с диаманти, както и общо 70 пръстена, колиета и обици с естествени камъни, една златна диадема и три златни колана.

    Накитите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на наблюдаващия прокурор шофьорът А.Г. – 56-годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и забрана за напускане пределите на Република България.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини