От х:

Днес в x:

Силен международен турнир по бадминтон започна в Хасково

    Над 60 души спортисти се включват в Международния турнира по бадминтон до 15 и 13 години- юноши и девойки в Хасково. Те са от отбори от България, Турция, Гърция, Грузия, Сърбия и Франция.

    Надпреварата стартира днес с мачове от груповата фаза, които продължават и в събота. В неделя са финалите на сингъл юноши и девойки, двойки и смесени двойки и в двете възрастови групи.

    14 състезатели участват в турнира от състава на домакинския тим-“Бадминтон клуб Хасково“.

    В същото време Свиленград е домакин на Международния бадминтон шампионат за момичета и момчета до 17 и до 19 години. Организатор отново е Хасковската школа.

    Състезанието там е до 13 юли. Участват представители на 25 държави от цяла Европа. Срещите ще се играят в Спортна зала –Свиленград всеки ден от 9 часа. Интересът е много силен към този турнир, тъй като има отпаднали важни турнири в годината и спортистите държат да участват в състезание, които е на високо ниво.

    Свиленград за втори път е домакин на международен младежки турнир по бадминтон. А турнирът се очертава като един от водещите и занапред в календара на Европейската федерация.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини