От х:

Днес в x:

Седмокласници се ориентират каква професия да изберат в Гимназията по туризъм

    Със завършването на основния образователен цикъл, идва време за седмокласниците, в което те трябва да изберат как ще продължат обучението си занапред. По това време на годината професионалните и профилираните училища отварят широко вратите си, за да покажат възможностите си за обучение, които предлагат.

    „Денят на отворените врати“ в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково е празник, тъй като настоящите възпитаници имат задачата да презентират по най-добрия начин наученото до момента пред потенциалните нови попълнения в школото.

    Няколко класа от ОУ „Христо Смирненски“  и ОУ "Иван Рилски" се запознаха днес в гимназията със специалностите, които се предлагат там. Две от тях са сравнително нови- „Рекламна графика“ и „Съдебна администрация“. Втората специалност е единствената такава в Хасковска област. „Бизнес администрация“, „Кетъринг“ и „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“, са останалите професионални възможности, за които могат да кандидатстват седмокласниците.

    При днешния си обход в гимназията, те бяха поканени и в зоната за професионална подготовка, където видяха нагледно как се приготвят различни вкусотии. Разбраха и че гимназията е иновативно училище, част от Асоциацията на Кеймбридж училищата и е в Асоциацията на на училищата по ресторантьорство и хотелиерство и Съвета по туризъм. Възпитаниците му участват в редица международни практика в Европа.

    Ранното кариерно ориентиране е важна част от бъдещето на подрастващите, а възможностите за продължаване на обучението трябва да бъдат огледани от всички страни, за да се направи най-добрият избор, съветват специалистите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини