От х:

Днес в x:

Електронна книга, спортни дейности, четене и награди за патронния празник на Гимназията по туризъм

Изображение 1 от 4

    С поредица от прояви Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза в аванс патронния си празник, който е на 7. ноември – рожденната дата на големия български книгоиздател от Хасково Александър Паскалев. В седмицата преди празника се проведоха традиционните за училището Паскалеви дни, а различните инициативи бяха свързани основно с книгите и четенето в духа на делото на Паскалев.

    Осмокласниците гледаха филм за живота на книгоиздателя. В часовете по английски език те взеха участие в инициативата „LIVE PODCAST”. В ролята на подкаст четци в реално време бяха дванадесетокласниците, които прочетоха откъс от книга, а задачата на по-малките ученици беше да разпознаят коя е тя, както и да отговорят на още няколко въпроса в интерактивна игра. За най-добре представилите се имаше награди – книги на английски език. В училището бе създаден нов кът, посветен на Александър Паскалев. Издадена е и електронна книга с ученическо творчество. Учениците от различните класове се включиха в инициативата „Дари книга“, чиято идея отново е продължаване на делото на Паскалев.

    Грамоти и награди получиха участниците в конкурса за проект „Четенето няма да изчезне“. По време на Паскалевите дни своите сертификати получиха и участниците в мобилност по програма Еразъм +, които през лятото бяха на учебна практика в Италия.

    В последния ден от седмицата се проведоха спортни дейности в парковете „Кенана“ и „Ямача“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини