От х:

Днес в x:

Трима източиха 3200 литра дизел, хванаха още шестима за кражби

9 души са хванати за кражби в Хасковско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Трима от тях са установени от димитровградските полицаи за кражба на дизелово гориво. На 28-и, служителите са получили съобщения от собственик на товарни автомобили, паркирани в село Странско, че е извършена кражба дизел. По време на издирването те са констатирали, че от 3 незаключени товарни коли са задигнати около 3200 литра гориво чрез развъртане на капачките на резервоарите им. При опит да откраднат дизел и от паркирани на същото място 2 трактора, криминалистите са заловили непълнолетен на 16 г. от село Узунджово и още двама - на 48 г от село Странско и 23-годишен от село Крепост. В хода на работата, между непълнолетния и 25-годишния син на собственика на колите е възникнал скандал, в който се намесил и задържаният на 23 г., който при разтърването им получил леки травми в корема. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Три малолетни момичета са хванати да крадат от магазин в Хасково на 29-и. Девойките на 11 г., 12 г. и 9 г. посетили магазин на улица „Пловдивска“ в града. В пробната, те скрили под собствените си дрехи потници, които не заплатили на касата. След залавянето им, върнали откраднатите вещи с протоколи.

Същия ден в управлението са били доведени и 2 малолетни момчета на 14 г. и 15 г., които задигнали рекламен чадър от заведение в града.

В харманлийския арест за 24 часа е бил 36-годишен, който през отворен прозорец на Опел, паркиран в Града на Белоногата, задигнал документи и навигацията на колата. След сигнал от собственика, заподозреният е задържан и върнал откраднатото с протокол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини