От х:

Днес в x:

Последен ден за деклариране на доходите и внасяне на дължимия данък в НАП

Днес, 3 май, е последният ден за деклариране на доходите, получени от физически лица през предходната година и за внасяне на дължимия данък по годишна данъчна декларация, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Над 20 100 декларации за доходи са получени до тази сутрин в Хасково, което е 99% от предполагаемия общ брой. Опашки в офиса не се очакват, тъй като от първия ден на данъчната кампания, тя преминава изключително активно, а 82 на сто от всички формуляри пристигат по електронен път – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП), коментират от офиса на приходната агенция.

От там напомнят, че задължение да подават годишна данъчна декларация имат лицата, които през предходната година са получавали доходи, различни от тези по трудови правоотношения или имат право на дадено данъчно облекчение.

Подаването на годишни декларации и плащането на дължимия данък ще е възможно днес в офиса на НАП през целия работен ден, а след това до полунощ – онлайн.

Най-бързо и лесно обявяването на доходите може да стане по интернет с ПИК или електронен подпис, а внасянето на данъка – също по електронен път чрез електронно банкиране, при което трябва да се отбележат: трите имена и ЕГН на платеца, банковата сметка за приходи на централния бюджет и кода за вид плащане по Закона за данъците върху доходите на физически лица, който е 110000.

Допълнителна информация за подаването на декларации и плащането на дължими суми към бюджета може да се получи в сайта на НАП на електронен адрес www.nap.bg и на телефон 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини