От х:

Днес в x:

Предвиждат ново поскъпване на шофьорските курсове в Хасково, ако не освободят секретарите

Предвидено е ново поскъпване на шофьорските курсове в Хасково, ако не отпадне изискването за това всяка автошкола да има секретар. Това заяви хасковският автоинструктор Валентин Пашов, който е председател на Националния автоинструкторски съюз в Хасково.

Той заяви, че сега курсът за кандидат-шофьорите струва 650 лева, но идеята им е към края на май цената да се вдигне на над 700 лева, ако не бъдат удовлетворени исканията им за отпадане на задължителното изискване за секретар, което беше въведено преди 15 години. По думите му този щат е излишен, защото преди всеки преподават си е водел документацията, което изключва необходимостта за допълнителни разходи за автошколите. Поясни, че в тази връзка е предвидена среща с ресорния министър през следващия месец.

Ако не се стигне до консенсус е предвидено ново увеличение. Преди около два месеца курсът в Хасково струваше 500 лева, но беше вдигнат на 550 лева, след което на 600 лева до настоящите 650 лева.

Пашов допълни, че поскъпването в цените е заради непрекъснатото увеличение на горива, наеми, масла.

Вметна, че колегите им от Кърджали, Стара Загора и Пловдив вече предлагат услугите си за 900 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ст
    Стар водач
    24 -4
    08:13, 8 апр 2022
    Качеството на обучение е на изключително ниско ниво. Общите часове са 40. Теория- никакава. Дават им един учебник и да четат. Всичките да са кормуване , по 10 км на курсист са 400 км. По 10 лв на сто са 40 литра по 3 лв нафтата/ да не говорим че са на газ/-120 лв. Кола , кабинет, инструктор още три пъти по толкова- станаха 500 лв . Макс. Това е сметката. Без да отчитаме , че километрите не са 10. Не всичики карат всичко, идват от чужбина , прекарват
    ги за по две седмици и айде на изпит , води им се теория, сменят юридически лица, наемат инструктори по разни схеми.Всичко останало е алчност.
    • Ин
      Инструктор
      5 -18
      13:15, 8 апр 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Не
      Невин
      11 -2
      13:46, 8 апр 2022
      И за изпита отделно пари за рушвет за проверяващия... И това го знаем..
    • Ба
      Баце
      5 0
      23:21, 8 апр 2022
      Точно така.Ганя иска само пари,за тези пари минимум 70часа реално кормуване Ганя вдига само цените и вика нищо не остава като тегля чертата.Ганя иска да купи една барака и да прай по 5-6 хилки на месец.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини