От х:

Днес в x:

Четвърта авария на уличката до „Спартак“, отново затвориха част от „Кирков“

Изображение 1 от 6

    Четвърта авария възникна във водопроводната мрежа по стръмната уличка „Константин Симидчиев“ в Хасково, която съединява улица „Георги Кирков“ с площад „Спартак“, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Тази сутрин на място работеха служители на ВиК-Хасково, които бяха разкопали част от уличното платно. Заради ремонтните дейности беше спряно движението на автомобили по част от лица „Георги Кирков“, от кръстовището с улица „Антим I“ към „Константин Симидчиев“.

    До отстраняване на повредата е спряно водоподаването за живеещите в района.

    Припомняме, че в рамките на по-малко от месец по стръмната уличка, която е с дължина около 100 метра, възникнаха още три аварии. Публикации може да видите тук, тук и тук.

    В тази връзка потърсихме за коментар шефът на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков. Той заяви, че водопроводите са собственост на община Хасково, която единствено може да ги подменя, а водното дружество може да отстранява аварии. Поясни, че ще проведе разговор с кмета на община Хасково за евентуално започване на процедура за подмяна на тръбата, за което обаче трябва да бъде обявена обществена поръчка.

    От общинската администрация в Хасково припомниха, че миналата година с пари от държавата бяха подменени частично водопроводи по някои от основните улици и булеварди в областния град, които от ВиК са били подадени по списък като приоритетни. Въпросната улица „Константин Симидчиев“ не е била сред тях, щом не е била в списъка, казаха от кметството. Обещаха да направят проверка на ситуацията и да се установи дали в новия бюджет на община Хасково са предвидени средства за подмяна на водопроводи.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Последни новини