От х:

Днес в x:

Откриха Детска педагогическа стая в Свиленград

    Приемна на инспектор Детска педагогическа стая за деца и родители отвори днес в Свиленград. Тя се намира в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ на улица „Бурденис“ №2, ет. 4.

    Предназначена е за индивидуална работа с деца и родители, провеждане на обучителни семинари, заседания за екипна дейност с учащи и с други институции.

    На откриването на приемната присъстваха кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Николай Бакърджиев. Те прерязаха лентата на новата придобивка, която е единствената извън областния град Хасково.

    Тя е на стойност близо 5000 лева. В нея ще се провеждат занимания на Детска полицейска академия. Проектът се реализира по инициатива на районното управление и общината. Помещението се предоставя с договор за безвъзмездно управление – общинска собственост. За обзавеждане на Приемната са усвоени средства от Закона за държавния бюджет за 2021 г. по функция „Отбрана и сигурност“, група „Полиция, вътрешен ред и сигурност“. От Община Свиленград предоставиха лаптоп и проектор за провеждане на обучения с деца в и извън учебните занятия.

    „Благодарим на Община Свиленград за предоставеното помещение. То ще бъде от полза, както за децата и техните родители, така и за служителите, работещи по превенция на детската престъпност“, заяви на откриването комисар Николай Бакърджиев.

    Събитието уважиха председателят на районния съд, заместник-районният прокурор на Хасково, директори на училища и педагогически съветници.

    В бъдеще предстои да бъде обособена така наречената Синя стая за разпит на деца, пострадали от престъпления.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини