От х:

Днес в x:

Отварят детска педагогическа стая в село Левка

Село Левка ще е първото в региона на Хасково, в което ще бъде ситуирано помещение на детската педагогическа стая за работа с деца и родители. Решението за това е взето на сесия на Общинския съвет на Свиленжград.

Общината ще предостави на Районното полицейско управление помещение в селото за 10-годишно безвъзмездно ползване.

То ще е в сградата на кметството в Левка. Оборудването му ще стане със средства от бюджета на община Свиленград.

В село Левка е едно от големите села в общината. В него се намира защитено средищно училище ОУ „Христо Ботев”, в което се обучават около 150 деца. Общината превозва учениците от 12 съседни села. Освен ученици от 1 до 7 клас в него се обучават и деца от 4 до 6 години в две целодневни групи за задължително предучилищно образование.

Предоставянето на самостоятелен кабинет на инспектор детска педагогическа стая в селото ще подпомогне превантивната дейност сред учащите се в селските райони на общината.

Ще има възможност за индивидуална работа в удобно за местните хора време. Ще се подобри комуникацията с деца в риск от отпадане от училище и техните родители, ще се работи на място с проблемни деца и младежи, както и с деца - обект на престъпно посегателство или малтретиране, разясниха от администрацията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини