От х:

Днес в x:

Правят анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България през последната година

Със своя заповед министърът на здравеопазването Асена Сербезова сформира работна група, която да извърши обстоен анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България в периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари 2022 г., като се вземат предвид броят на ваксинираните сред починалите, постигнатият ваксинационен обхват у нас по възрастови групи, протоколите за лечение. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Председател на работната група е проф. д-р Ани Кеворкян, д.м., ръководител на катедрата "Епидемиология и медицина на бедствените ситуации", МУ-Пловдив. В състава на групата влизат представители на Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи и на "Информационно обслужване", уточняват от МЗ.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Статистика - стъкмистика
    3 -2
    22:47, 15 фев 2022
    Интересно ми е през този период министър хубавата Асена колко пъти се е развеждала и бракосъчетала ?
  • 2
    За
    Замаява
    2 -1
    09:03, 16 фев 2022
    Замаява хората ! Тази Сърбегъзова отдавна трябваше да подаде оставката си. До сега нищо не е направила за хората, които мрат по болниците , но увеличи цената на лекарствата, защото е аптекарка и удари едно рамо на бялата мафия, а за народа, нищо - да пие една студена вода и да попари надеждите им. Няма морал, а освен това не разбира от здравеопазване, виж по другата част... Управляват ни мръсни хора , без срам !
Последни новини