От х:

Днес в x:

Подсъдима за убийството на майка си: Не съм само аз

    „Не съм само аз. Сестра ми и племенничката ми я тормозеха“. Това заяви Димитринка Вълчанова, подсъдима за убийството на майка си.

    48-годишната жена направи изказването по време на разпоредителното заседание по делото в Окръжен съд Хасково днес.

    Тя е изправена пред Темида за това че на 4 юли 2020 г. е умъртвила по особено мъчителен начин и с особена жестокост майка си Господинка Велева. Според разследващите дъщерята е нанесла множество удари на 68-годишната жена по гърдите и главата, като престъплението е извършено в квартирата им – в апартамент в блок на булевард „Васил Левски“ в Хасково. По време на мярката за неотклонение преди около две години стана ясно, че в резултат на побоя жертвата е получила кръвонасядания по главата, лицето, имала 3 счупени ребра и сърдечна недостатъчност от гръдна травма. Стана ясно, че три дни след кончината, трупът на пенсионерката е бил увит в чаршаф и изнесен до кофите за боклук на улица „Дунав“, тъй като започнал да се разлага.

    Пак при разглеждане на мярката за неотклонение, задържаната Димитринка твърдеше, че не е убила майка си. Тогава тя каза, че други хора са я били, защото била клошарка и допълни, че е починала от раните си. Днес подсъдимата представи друга версия, която ще се обсъжда при разглеждане на делото по същество.

    На заседанието днес бяха призовани шестима роднини на убитата, които имаха възможност да бъдат конституирани в процеса като граждански ищци или частни обвинители, но те отказаха.

    Първото заседание по делото, което ще се гледа по общия ред, ще се проведе на 16 март от 10 часа, когато ще бъдат призовани за разпит всички свидетели и вещи лица, реши съдия Миглена Тянкова – председател на 5-членния съдебен състав.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Па
      Парцал
      29 -1
      12:53, 15 фев 2022
      Какви изроди сте бе , гръм да ви удари в слънчево време
    • 2
      Ба
      Бай Ахмет от кара дере
      35 -1
      13:44, 15 фев 2022
      За такива трепане само изроди майка си да убиеш дето ти е трепирила боклуци
    • 3
      12
      123
      42 0
      13:58, 15 фев 2022
      То е ясно, че от това да убиеш майка си по-изродско няма, ама после да я оставиш три дни да почне да се разлага и да я изхвърлиш до кофите за боклук ей тва вече си е психиатрия
    • 4
      Пс
      Психиатър
      20 -1
      14:47, 15 фев 2022
      Много вече полудяхте, няма място в психиатрията за всички.
    • 5
      Ма
      Мария
      12 0
      18:27, 15 фев 2022
      Тя тази жена не е добре психически
    • 6
      Из
      Изроди
      10 0
      20:04, 15 фев 2022
      Тия които оставят убийците на свобода са най-големите изроди. В Щатите щяха да я осъдят доживот.
    Последни новини