От х:

Днес в x:

Преподавател в СУ сменя на началническото място на БАБХ д-р Христо Вълчанов

Проф. д-р Христо Даскалов е назначен за изпълнителен директор на БАБХ със заповед на министър-председателя Кирил Петков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той сменя на позицията назначения през юли д-р Христо Вълчанов, който пък в годините назад оглавяваше на няколко пъти областната структура на Агенцията по храните в Хасково. Преди назначението му в София това лято, по време на служебния кабинет на Стефан Янев, д-р Вълчанов отново беше върнат като началник на Областната дирекция и само месец след това пое централата на БАБХ.

Сега той е освободен като изпълнителен директор на Агенцията, уточняват от пресцентъра на МС. Не е ясно обаче дали ще се върне на чело на хасковската структура. Според официалната страница на Агенцията директор за момента в Хасково е все още д-р Стойчо Курдов.

Новият шеф на БАБХ проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите.

Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ня
    Някой
    13 -4
    13:49, 31 дек 2021
    Голяма работа.
  • 2
    Ам
    Ами голяма е
    36 -6
    15:09, 31 дек 2021
    Ами голяма е, Вълчанов беше резил за служабата и връщането му също беше резил.
  • 3
    Бо
    Ботев
    24 -4
    16:01, 31 дек 2021
    А онзи боклук семката какъв го играе.
    • Се
      Семката
      18 -11
      16:51, 31 дек 2021
      Скоро ще дойде Видюв ден.
    • Се
      Семко Пъсков
      2 -4
      16:12, 1 яну 2022
      Семката се ослушва като чучулига във фий и чака някоя нова далаверка.Алчния простак може само да краде и да върти схеми за пари.С какво друго да блесне? С интелект ли, с ръст от 165 см. ли или красота ?
Последни новини