От х:

Днес в x:

Даяна Попова стана шампионка в държавното на нощно ориентиране

Изображение 1 от 6

    От петък до неделя Шуменското плато стана арена на последните две Държавни първенства по спортно ориентиране за годината – „Нощно ориентиране“ и „Маратон“. В тях се включиха около 350 състезатели от 33 клуба от страната. Това бяха най-трудните състезания през този сезон, защото освен спецификата си и дължината, те се проведоха при трудни метеорологични условия - мъгла, дъжд и ниски температури.

    Хасковският клуб „Компас 1994“ се представи с 10 състезатели на възраст от 14 до 50 години.

    „В петък вечер, веднага след пристигането ни, в 20:30 часа бе стартът на Нощното състезание и за наша радост имаме шампион - това е Даяна Попова в групата на 20-годишните девойки“, съобщи Тодор Стратиев – председател и треньор на хасковския клуб по спортно ориентиране.

    При 14-годишните Ванеса Бачварова е на шесто време, а Данаил Йорданов и Енфун Ксиаопу са 19-ти и 20-ти. Девойките ни в групата на 16-годишните Дияна Янева е 4-та, а Ивана Йорданова - 12-та. При мъжете на 40 г. Николай Попов се представи отлично и завоюва среброто, а Николай Стилев е 5-ти при 50-годишните.

    В събота се проведе състезание за местната Купа „Шумен“, в която хасковската състезателка Ванеса Бачварова зае първото място при 14-годишните, а Дияна Янева е 3-та при 16-годишните.

    В неделя се проведе „Маратон“ по ориентиране с участието на петима хасковски състезатели в групите на класическите дистанции и петима в кратките дистанции. Само 35 секунди не достигнаха на Даяна Попова за бронзовото отличие, а Дияна Янева е 14-та този път при 18-годишните. Николай Стилев е 5-ти при 50-годишните, а Николай Попов - 6-ти при 40-годишните.

    В късите дистанции се изяви Павел Илиев, който зае 1-во място на 5,5 км, Делчо Йорданов е с 10-то място. На 3,5 км се състезаваха трима хасковски представители - Ванеса Бачварова е 5-та, Енфун Ксиаопу е 7-ми, а Даниел Йорданов е 9-ти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини