От х:

Днес в x:

Българи са в призовата тройка на 24-часовото състезание на картинг пистата в Хасково

    Приключи 24-часовото състезание на картинг пистата в Хасково, което е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. В „ЕКО 24 часа на България“ участваха над 250пилоти от 15 нации. Те бяха разпределени в 42 отбора в две категории - „Gold“ и „Pro“.

    В категория „Pro“ победители са „MRK pro“ от Франция, които са шампиони в генералното класиране. Тимът триумфира и в състезанието през юни тази година, което отново се проведе на картинг пистата в Хасково. На второ място в същата категория е „PF racing“ от Германия, а на трето е „Eiriz racing“ от Швейцария.

    В категория „Gold“ първенци са участниците от "Na rukah". Втори на подиума се изкачиха единствените българите от „Montana extreme“, а трети са „LDB racing“ от Белгия.

    Припомняме, че в надпреварата участваше и отбор на „Отбор на звездите“, състава на който бяха многократният шампион на България и Европа - мотоциклетистът Мартин Чой, олимпийският медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1 - Владимир Арабаджиев, европейската рали шампионка при дамите - Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът - Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт - Калоян Върбицалиев, Александър Данчев - Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

    Състезанието започна в 12:30 часа вчера и приключи в същия час днес. За поредна година организаторите подкрепиха благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково, като ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини