От х:

Днес в x:

Над 250 пилоти в 24-часово състезание на картинг пистата край Хасково

    Над 250 пилоти от 15 нации се включиха в третото издание на състезанието по картинг „ЕКО 24 часа на България“, което стартира днес на картинг пистата край Хасково.

    Надпреварата е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. След изключително успешните три сезона, през които се проведоха 8, 12 и 24 часови формати, за втори път през тази година, събитието отново събра пилоти от цял свят. За последно състезанието се проведе край Хасково през юни.

    За първото място се състезават 42 отбора, сред които е и хасковски. Те са разпределени в две категории - „Gold“ и „Pro“. В това издание различното е, че и в двете категории се изравняват килограмите до 84 кг. Категория „Gold“ се състои от 7 до 9 пилота в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория „Pro“.

    По традиция и този път срещу професионалните картинг състезатели се изправи и „Отбор на звездите“, в който участват: многократният шампион на България и Европа - мотоциклетистът Мартин Чой, олимпийският медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1 - Владимир Арабаджиев, европейската рали шампионка при дамите - Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът - Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт - Калоян Върбицалиев, Александър Данчев - Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

    И в това издание пилотите са изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта, като посоката на движение на пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта, който беше даден в 12:30 часа днес.

    За поредна година организаторите подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

    Входът за зрители е свободен при спазване на противоепидемичните мерки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Да плащат такса за екстра замърсяване на въздуха
      • Ко
        Космонавт
        1 -1
        09:34, 3 окт 2021
        То е Еко не защото е екологично , а защото гърците от веригата бензиностанции Еко са спонсори.Имат някакви бензиностанции в Хасково
    Последни новини