От х:

Днес в x:

Иранец от Турция, търсен за финансова измама остава под "домашен арест"

Турчин от ирански произход, търсен от Интерпол с червена бюлетина и заловен в България, остава под домашен арест. Това постанови Пловдивският апелативен съд. Решението потвърждава определение на Окръжния съд в Хасково, с което е взета мярката му за неотклонение.

Мъжът е издирван с червена бюлетина от Интерпол по искане на съдебните власти в Иран с цел арест и екстрадиция. Обвинението му е за финансова измама за 240 000 щатски долара, осъществена чрез заблуда и представяне на преправени документи, за което се предвиждат в 7 години затвор в Иран.

Окръжна прокуратура – Хасково е внесла протест в съда с искане лицето да бъде задържано с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а определението на Хасковския окръжен съд да бъде отменено.

Апелативните магистратите обаче приеха, че  спрямо данните, с които се разполага за турчина от иракски произход, не сочат опасност той  да се укрие и осуети провеждането на същинското производство по екстрадицията му. Освен това за него има гаранция и от негов български партньор, който му е осигурил жилището си в София. Според съда няма опасност лицето да напусне страната, още повече, че му е наложена забрана за напускане на България и електронно наблюдение чрез поставяне на електронна гривна.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини