От х:

Днес в x:

Депутатите одобриха вдигането на пенсиите от октомври

Въпреки множество отправени забележки депутатите одобриха на първо четене актуализирания бюджет на Държавното обществено осигуряване. В него е заложено от октомври всички пенсии да се вдигнат средно с 12.5%, а сега добавяните на всички 50 лв. заради коронавируса пари да влязат постоянно във всички пенсии.

Разходът за актуализацията на пенсиите ще струва на бюджета до края на годината 399 млн. лв. Повечето партии дадоха заявки да предложат свои промени между първо и второ четене като няколко от тях, сред които и ГЕРБ, оспориха нуждата сега да се актуализират пенсиите и предложиха това да стане при наличието на редовно правителство. Хората на Борисов още преди седмица предложиха вместо това сегашните антикризисни помощи да се вдигнат на 100 лв. На пенсионер, а ДПС дори вдигна сумата до 120 лв.

Проекта на правителството подкрепиха 148 депутати от общо гласувалите 197, 1 бе против, а 48 се въздържаха. Както и при бюджета на здравната каса и тук ГЕРБ обяви, че ще гласува "въздържал се".

Дебатите продължават по актуализацията на държавния бюджет като депутатите удължиха работното си време до 18 ч. 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    !?
    !?
    1 0
    19:33, 26 авг 2021
    Това по случай изборите, Тиа 50 лв. са едно нищо на фона на цените на електроенергията, водата, хранителни стоки. Всичко това е заради служебното правителство.
Последни новини