От х:

Днес в x:

Ученици проведоха час по гражданско образование в община Хасково

    Учениците от четвъртите класове на СУ „Васил Левски“ проведоха днес час по гражданско образование в община Хасково, съобщиха от местната администрация.

    Децата бяха посрещнати от заместник-кмета Мария Вълчева. Заедно с учениците и преподавателите в срещата участваха и гимназисти от ПГТ „Александър Паскалев“. Целта е бъдещите екскурзоводи да представят на малките жители на Хасково най-значимите туристически обекти и институции в Хасково и общината.

    Най-често задаваните въпроси от четвъртокласниците в днешния открит урок в община Хасково бяха свързани с това как се става кмет, какво работи кметът и трудно ли е да се вземат решения в ситуации като пандемия или злополука. Оказа се, че не малка част от децата искат да бъдат управляващи и се интересуват от това какво трябва да учат, за да сбъднат мечтите си.

    Малко по-късно четвъртокласниците от СУ „Васил Левски“ и ученици от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ посетиха Областна администрация-Хасково. Те бяха посрещнати от заместник-областния управител Виолета Желева. Посещението им е част от програмата „Занимания по интереси“, в рамките на която учениците ще посещават държавни институции.

    Желева приветства учениците и ги разведе из сградата. Децата посетиха кабинета й и се запознаха с работата й. Част от тях изразиха желание някой ден да последват примера й.

    След това в зала „Марица“ заместник-областният управител и директорът на Дирекция „АКРРДС“ Катя Крушкова запознаха децата с това какви функции изпълнява областният управител и какви са основните му дейности. Те научиха още за структурата на Областна администрация-Хасково, какво е обща и специализирана администрация, какви срещи се организират и с какво се занимават служителите й.

    Децата с интерес попитаха колко „помощници“ има областния управител на област Хасково, дали е длъжност с мандатност и колко души работят в администрацията.

    Виолета Желева пожела на децата да бъдат все така будни и любознателни, и да имат весело лято.

    11-токласниците от специалност „Екскурзоводско обслужване“ към ПГ по туризъм „Александър Паскалев“-Хасково помагат на четвъртокласниците от СУ „Васил Левски“-Хасково при посещението им на административни сгради в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ме
      Мечти
      12 -4
      11:33, 23 юни 2021
      Интерекно ми е какво е онговорила г-жа Вълчева на въпросите на учениците? Особено за качествата, които трябва да притежава един кмет! Нейните качества като зам. кмет достатъчни ли са да се представи като достоен такъв?
    • 2
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      7 0
      16:23, 23 юни 2021
      Те.я ди.ца са душ.ли ф уп.щи.на.та и са питали въпроси. Г-жа Вълчува хни удгуваря, пък Станко си пиши ф тефтера, що.ту и той бая рапти сефте чува.
    • 3
      Не
      Незнайко
      9 0
      17:33, 23 юни 2021
      "Децата с интерес питаха дали е длъжност с мандатност...". А за директорките на училища - мандатност кога?
      • Па
        Паржу
        7 0
        19:11, 23 юни 2021
        За Вечната Амбър от болницата мандатност кога?
        Или докато лиже и маже на правилното място ше го държат паразита.
    • 4
      До
      До ами като ти е интересно
      3 -1
      20:02, 23 юни 2021
      Няма да питам Мария Вълчева защото тя няма такъв отговор т.е ще и стане неудобно , смятам да питам на майка ти ф..ката
    • 5
      Не
      Нещо много червенее
      3 -1
      06:56, 24 юни 2021
      Ей, ама много се дразня като видя такива неща - искахме демокрация и да сме свободни, а накрая пак децата с еднакви блузи като калъп! Това са отживелиците на бай Т-шо - всички строени и с пионерските връзки - вкарани в коловоза! Всеки такъв напън показва някакви личностни изкривявания!
    Последни новини