От х:

Днес в x:

Община Хасково с престижната награда от Съвета на европейските общини и райони

Изображение 1 от 5

    Община Хасково получи престижната трета награда от „Platformawards 2022“ на Съвета на европейските общини и райони, съобщиха от кметството.

    Във френския град Гренобъл се проведе официалната церемония за награждаване на финалистите за наградите „PLATFORMAwards 2022”. Организатор на конкурса е Съветът на европейските общини и райони.

    Хасково получава престижната трета награда за сътрудничеството си с партньорите от Община Дуала, Камерун. Община Хасково бе представлявана на официалната церемония по връчване на наградите от заместник-кмета Танер Емин. Инициативата на Съвета на европейските общини и райони има за цел да поощри сътрудничеството между градове от Европейския съюз и партньори от Африка, Азия или Южна Америка.

    Членове на журито за определяне на финалистите бяха: Фабрицио Роси – генерален секретар на Съвета на Европейските общини и региони, Пиерет Херцбергер – Фофана – депутат от Европейския парламент и зам.-председател на Комитета за развитие, Емануел Кароз - заместник-кмет на Гренобъл във Франция, Пилар Диаз Ромеро – кмет на Еспулгес де Лобрегдад в Испания, Алесандро Да Ролд – изпълнителен директор на EU40, Гертруде Сена Доса – кмет на Порто ново в Бенин, Лоренцо Килгрен Гранди – директор на ситуираната в Париж лаборатория за градска дипломация, част от международните центрове на Университета Колумбия в САЩ.

    Събитието беше част от заключителната конференция по повод „Гренобъл-Европейска зелена столица за 2022 г.“ Темата на форума беше „48 часа за приобщаващ преход“. Дискутираните теми бяха възможностите за реализиране на мерките за енергиен преход в контекста на разрастващите се кризи в Европа, запазване на социалната справедливост и принципа никой да не бъде изоставен. 

    Община Хасково е оценена с високото отличие, заради партньорството си по проекта „Дуала 1-ви район: Наследство на Юнеско за устойчив град“, финансиран от Европейската комисия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини