От х:

Днес в x:

Малките славеи на „Зора Зорничка“ със златни медали от Ефес

Изображение 1 от 5

    Децата от Школата по народно пеене „Зора Зорничка“, която е към Народно читалище “Зора 1902“в Хасково имат нови поводи за гордост. Възпитаниците на вокалния педагог Иванка Топузова са носители на медали и грамоти от последните конкурси,в които са участвали.

    Днес е специален празник, защото днес от онлайн фестивала, организиран от Ефес имаме страхотни новини, съобщи преподавателката. Теодора Евтимова е с Гранд При, а заедно с брат си -Михаи4л имат златни медали. Теодора получава и правото да участва безплатно на Фолклорния фестивал в Лозенец.

    От Фолклорния фестивала „Седянка край морето“ в Приморско всички от групата са с грамоти и отличия за млади таланти и майсторско изпълнение на песен, имат и втори награди.

    „Децата в школата се занимават и със солфеж. В нотописа на музиката те успешно се обучават и правят това с голямо желание.

    Запознават се с различни фолклорни области.

    Моят труд е огледало на тяхната работа, благодаря на родителите, защото благодарение на тях имам качествени и талантливи деца, закърмени с народната музика. Те са зрънце в този дигитален свят, където децата не са толкова на „ти“ с българските фолклорни традиции. Живеем в свят, където основите ни не са толкова здрави и ако нямаме българската традиция и култура, която да съхраняваме чрез музикалните школи и училищата, чрез разпространението на българщината, не бихме могли да се съхраним за бъднините“, сподели преподавателката Иванка Топузова.

    Децата от „Зора Зорничка“ се готвят упорито и за конкурсите и фестивалите, в които им предстои да участват през лятото. Първият от тях е „Златен извор“ в Димитровград, където ще участват с 13 изпълнения, седем от тях са авторски на Иванка Топузова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини