От х:

Днес в x:

Финалът в Шампионската лига ще се играе в Порто

Финалът в Шампионската лига между Челси и Манчестър Сити на 29 май беше преместен от Истанбул в Порто. Двубоят за най-ценния трофей в клубния футбол ще се проведе на "Ещадио до Драгао", потвърдиха от УЕФА.

Решителният мач трябваше да се изиграе на олимпийския стадион Ататюрк, но британското правителство постави Турция в "червения списък" от страни за пътуване заради пандемията от коронавирус.

Запалянковците на двата отбора нямаше да могат да отидат до Истанбул, за да наблюдават на живо двубоя за трофея в Шампионската лига.

Португалските власти и португалската футболна федерация работиха усърдно, за да направят възможно преместването на финала в Лигата. Португалия е в "зеления списък" за пътуване на британски граждани. Отборите на Сити и Челси, както и техните запалянковци, ще могат спокойно да присъстват на двубоя за трофея. След завръщането си в Англия всички, участвали и присъствали на двубоя в Порто, няма да бъдат поставяни под карантина.

По шест хиляди запалянковци на двата тима ще могат да присъстват на "Ещадио до Драгао".

"Феновете трябваше да страдат повече от 12 месеца без шанс да гледат своите любими отбори на живо. Достигането до финала в Шампионската лига е върхът в световния клубен футбол. Надявам се да не се случват подобни неща в бъдеще. Много съм доволен, че успяхме да постигнем съгласие по този въпрос", заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини