От х:

Днес в x:

8 отбора в надпревара „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Хасково

  Стартира регионалният кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Хасково. Домакин на надпреварата е хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“.

  Официалното откриване на състезанието се проведе във физкултурния салон на гимназията тази сутрин. Бяха представени 8-те отбора от най-добрите професионални гимназии по автотранспорт и технологии в Южна България, които ще се състезават за спечелване на престижните отличия. Освен отборът на домакините, участват още ПГМЕТ „Професор Цв. Лазаров“ - Пловдив, ПГЖТ „Христо Смирненски“ - Карлово, ПГТ „Христо Смирненски“ Крумовград, ПГТСТ „Гоце Делчев“ - Пловдив, ПГ „Васил Левски“ - Кърджали, ПГ по механоелектротехника – Пазарджик, ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ - Карлово.

  На церемонията по откриване на състезанието присъстваха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на Регионалния инспекторат на образованието в Хасково Христина Боева, директорът на ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“ инж. Донка Станчева, експерти по професионално образование, преподаватели, представители на автомобилния бранш.

  Градоначалникът благодари на началника на РУО Христина Боева за това, че изпълнява политиката на МОН за развитие на професионалното образование. „Ще използвам повода и пред всички Вас специално ще благодаря на Донка Станчева-директор на ПГТАТ, за любовта, с която работи за училището. И това, че днес Хасково е домакин на регионалния кръг от състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, е само едно от признанията за нейната работа“, подчерта кметът Станислав Дечев.

  В програмата по откриване на ученическото състезание бяха включени изпълнения на камерен състав от Ансамбъл „Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.

  Последваха теоретични тестове за водачи и за автомонтьори. По-късно се проведе и индивидуално практическо задание. В двора на хасковската гимназия състезателите демонстрираха майсторско каране на лек автомобил. Водачите трябваше да изпълнят няколко елемента – да шофират напред и назад покрай конуси, перпендикулярно и успоредно паркиране. Изпълненията бяха за време, но и за прецизност.

  Хасковският тим се представлява от трима ученици – Емил Иванов, Йордан Пейчев и водач Семих Хасан, ръководени от преподавателя им инж. Атанас Атанасов.

  Състезанието продължава и утре, когато ще се проведе практическо занятие за автомонтьори, които ще трябва да демонстрират познания по ремонт и поддръжка на автомобила.

  Най-добрите автомонтьори и водачи на МПС ще станат известни утре, когато ще се състои награждаване и закриване на състезанието.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ск
   Скайнет
   6 -7
   17:12, 19 апр 2021
   В този дъжд всичко минава формално.
   • Gr
    Greasy monkey uk
    11 -4
    17:32, 19 апр 2021
    В Хасково всички монтьори с изключение на двама трима са така наречените Google mechanics
    А за шофьорите няма думи пълни аматьори
   • Тм
    Тмасс
    3 -2
    18:51, 19 апр 2021
    Някой помни ли икономайзера този на снимката прилича на него
  • 2
   Ба
   батко Ангел
   2 -4
   20:24, 19 апр 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  13 май 2021
  Последни новини