От х:

Днес в x:

8 отбора в надпревара „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Хасково

    Стартира регионалният кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Хасково. Домакин на надпреварата е хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“.

    Официалното откриване на състезанието се проведе във физкултурния салон на гимназията тази сутрин. Бяха представени 8-те отбора от най-добрите професионални гимназии по автотранспорт и технологии в Южна България, които ще се състезават за спечелване на престижните отличия. Освен отборът на домакините, участват още ПГМЕТ „Професор Цв. Лазаров“ - Пловдив, ПГЖТ „Христо Смирненски“ - Карлово, ПГТ „Христо Смирненски“ Крумовград, ПГТСТ „Гоце Делчев“ - Пловдив, ПГ „Васил Левски“ - Кърджали, ПГ по механоелектротехника – Пазарджик, ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ - Карлово.

    На церемонията по откриване на състезанието присъстваха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на Регионалния инспекторат на образованието в Хасково Христина Боева, директорът на ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“ инж. Донка Станчева, експерти по професионално образование, преподаватели, представители на автомобилния бранш.

    Градоначалникът благодари на началника на РУО Христина Боева за това, че изпълнява политиката на МОН за развитие на професионалното образование. „Ще използвам повода и пред всички Вас специално ще благодаря на Донка Станчева-директор на ПГТАТ, за любовта, с която работи за училището. И това, че днес Хасково е домакин на регионалния кръг от състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, е само едно от признанията за нейната работа“, подчерта кметът Станислав Дечев.

    В програмата по откриване на ученическото състезание бяха включени изпълнения на камерен състав от Ансамбъл „Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.

    Последваха теоретични тестове за водачи и за автомонтьори. По-късно се проведе и индивидуално практическо задание. В двора на хасковската гимназия състезателите демонстрираха майсторско каране на лек автомобил. Водачите трябваше да изпълнят няколко елемента – да шофират напред и назад покрай конуси, перпендикулярно и успоредно паркиране. Изпълненията бяха за време, но и за прецизност.

    Хасковският тим се представлява от трима ученици – Емил Иванов, Йордан Пейчев и водач Семих Хасан, ръководени от преподавателя им инж. Атанас Атанасов.

    Състезанието продължава и утре, когато ще се проведе практическо занятие за автомонтьори, които ще трябва да демонстрират познания по ремонт и поддръжка на автомобила.

    Най-добрите автомонтьори и водачи на МПС ще станат известни утре, когато ще се състои награждаване и закриване на състезанието.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ск
      Скайнет
      6 -7
      17:12, 19 апр 2021
      В този дъжд всичко минава формално.
      • Gr
        Greasy monkey uk
        11 -4
        17:32, 19 апр 2021
        В Хасково всички монтьори с изключение на двама трима са така наречените Google mechanics
        А за шофьорите няма думи пълни аматьори
      • Тм
        Тмасс
        3 -2
        18:51, 19 апр 2021
        Някой помни ли икономайзера този на снимката прилича на него
    • 2
      Ба
      батко Ангел
      2 -4
      20:24, 19 апр 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини