От х:

Днес в x:

3 °C

235 000 бюлетини за Парламентарните избори пристигнаха в Хасково

  235 000 бюлетини са отпечатани за Хасковска област за Парламентарните избори на 4-ти април.

  Камионът с тях пристигна на обяд днес пред сградата на Областна администрация под полицейски конвой, където изборните книжа ще се съхраняват до раздаването им на Общините.

  Камионът с бюлетините беше розпломбиран в присъствието на заместник-областния управител на Хасково Митко Петров, който в момента ръководи държавната администрация в Хасково и председателката на Районната секционна избирателна комисия Веселина Тенчева.

  Бюлетините остават в зала „Тракия“ на държавната администрация, която е запечатана с лента, подписана от членовете на комисията от Областна администрация, отговаряща за съхранението им и РИК, под денонощна полицейска охрана и СОТ.

  В понеделник и вторник по предварителен списък Общините ще получат бюлетините си.

  „Създадена е организация за получаването им. На трети април бюлетините ще бъдат раздадени на СИК.“, обясни председателката на РИК Веселина Тенчева. Тя посочи, че в момента тече процеса по изграждане на организация и за раздаването на машините за вота. Те се очаква да пристигнат също на трети април сутринта. Очакваната им бройка е около 350. Машинно гласуване ще има във всяка секция с над 300 избиратели. На предстоящия вот машините за гласуване в Хасковска област ще са в пъти пъти повече от тези, които бяха осигурени за изборите за членове на Европейски парламент, уточни тя.

  Именно в секциите, в които ще има възможност и за машинно гласуване, се очаква да има и най-сложно отчитане на протоколите от СИК.

  Една машина за гласуване ще пристигне утре в РИК-Хасково. Тя ще бъде използвана при онлайн обучението на членовете на СИК.

  „В събота всички Районни избирателни комисии получаваме по една такава машина, на нея ще бъде инсталирана демоверсия, която ние ще използваме при обучението на СИКовете.“, обясни Веселина Тенчева.

  Тя очаква тежка отчетност в изборния ден. След официалния край на вота в 20 часа, на една СИК ще й трябват около 4-5 часа, за да попълни протокола според указанията, тъй като в него има над 700 цифри за сборуване. След което с протокола председателят на СИК отива в РИК за предаването му. Там протоколите ще се проверяват от РИК и въвеждат от оператор на Информационно обслужване. По изчисления на РИК, приемането на един протокол в идеална ситуация, ако няма много допуснати грешки в него, ще трае около 40 минути.

  За целта в зала „Дружба“, където тази година е разположена Районната избирателна комисия, ще бъдат обособени 14 места за прием на протоколи от екипите на РИК и 18 места за операторите от Информационно обслужване.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   За
   За протокола
   21 -4
   14:45, 26 мар 2021
   Попълнени или не?
   • Хи
    Химената
    20 -5
    15:18, 26 мар 2021
    Еее, попълнени разбира се ! Герб - времето е наше със синьо лъвче.
   • Ди
    Дидко Пискюля aka Спас Турчев
    8 -3
    17:52, 26 мар 2021
    Разбира се че улесняваме избирателите попълнени ни са с числото 14+14 работа работа работа
    Да живей чекмедже банк
   • По
    Порчо
    5 0
    22:05, 26 мар 2021
    Бюлетините не са попълнени, но протоколите да! Лично от Мишо Константинов.
  • 2
   Ко
   Кошо Гочер
   6 -11
   15:50, 26 мар 2021
   Не ме интересува.Няма да гласувам. Виж коментара
   • Ай
    Айшето от Махлата
    2 -5
    16:39, 26 мар 2021
    А ние всички сме за ГРОБ - ДуПиСЕ - те си плащат !
    ........
    Ходи да караш водно колело в Езерото на Кенана - марихунясал ЛГБТ тъпанар
    ........
    И ако ннякъде те изнасилят - няма да ривеш :))
   • Ай
    Айшето се насра
    2 -2
    17:25, 26 мар 2021
    Ти си един и същ тапанар,дето ги пишеш всичките тия,под различни имена.Точно водно колело ще карам,мишко наивна.
  • 3
   До
   ДО ИЗБИРАТЕЛНАТА КОМИСИЯ
   13 -3
   16:36, 26 мар 2021
   Фашисти , списъците ви са пълни с Мъртви Души
   ......................
   Аз от 30 години НЕ Живея в България , а съм писан че гласувам в Хасково -мога и номера на секцията да ви дам
   .............
   Значи , Дебили Прости , МВР, НАП и Граничните Власти знаят че съм напуснал Държавата и че не плащам данъци .........а ЦИК или СИК Не Знаят !!!!!
   ...............
   така ГРОБ-ДуПиСа правят избори
   • Ап
    АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
    5 -2
    17:11, 26 мар 2021
    Къде е заровено Кучето ?
    ..............
    Аз съм в Чужбина , но съм в БГ списък за гласуване в Хасково
    ..... Веднага моя Глас в СИК в Хасково се пише "Не Гласувал"
    .......
    и като се съберат 10 000 "Не гласували" като мен - изведнъж 20% от Населението на Хасково "Не Гласували"
    .................
    А Ако НЯКОЙ ГЛАСУВА Вместо Мен - си е друга статия на Наказателния Кодекс
   • До
    до ДО.....
    2 -6
    17:27, 26 мар 2021
    Пишеш си от едно име,и после си отговаряш от друго... Виж коментара
  • 4
   Ап
   АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
   6 -2
   16:50, 26 мар 2021
   Ако не гласуваш си враг на народа
   .......
   • Ма
    МАРТЕНСКОТО ТЕРЗАНИЕ
    1 -4
    17:28, 26 мар 2021
    От много гласуване сме на тоя хал.Тия дето управляват от 1944 г. насам,все са с гласуване избирани.
   • Фа
    ФАШИСТИТЕ СЕРАТ НА 9-ТИ МАЙ
    0 -1
    17:59, 26 мар 2021
    Ако докараме до Май , може и да стане мокра работата
   • См
    смърт за шумкарите
    1 -6
    18:35, 26 мар 2021
    Всички червени боклуци при Гошо тарабата,националн... Виж коментара
  • 5
   И
   И
   7 -1
   18:49, 26 мар 2021
   Поне кажете с колко гласа е Борисов, то от сега се знае.

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
  11 апр 2021
  Последни новини