От х:

Днес в x:

19 °C

235 000 бюлетини за Парламентарните избори пристигнаха в Хасково

  235 000 бюлетини са отпечатани за Хасковска област за Парламентарните избори на 4-ти април.

  Камионът с тях пристигна на обяд днес пред сградата на Областна администрация под полицейски конвой, където изборните книжа ще се съхраняват до раздаването им на Общините.

  Камионът с бюлетините беше розпломбиран в присъствието на заместник-областния управител на Хасково Митко Петров, който в момента ръководи държавната администрация в Хасково и председателката на Районната секционна избирателна комисия Веселина Тенчева.

  Бюлетините остават в зала „Тракия“ на държавната администрация, която е запечатана с лента, подписана от членовете на комисията от Областна администрация, отговаряща за съхранението им и РИК, под денонощна полицейска охрана и СОТ.

  В понеделник и вторник по предварителен списък Общините ще получат бюлетините си.

  „Създадена е организация за получаването им. На трети април бюлетините ще бъдат раздадени на СИК.“, обясни председателката на РИК Веселина Тенчева. Тя посочи, че в момента тече процеса по изграждане на организация и за раздаването на машините за вота. Те се очаква да пристигнат също на трети април сутринта. Очакваната им бройка е около 350. Машинно гласуване ще има във всяка секция с над 300 избиратели. На предстоящия вот машините за гласуване в Хасковска област ще са в пъти пъти повече от тези, които бяха осигурени за изборите за членове на Европейски парламент, уточни тя.

  Именно в секциите, в които ще има възможност и за машинно гласуване, се очаква да има и най-сложно отчитане на протоколите от СИК.

  Една машина за гласуване ще пристигне утре в РИК-Хасково. Тя ще бъде използвана при онлайн обучението на членовете на СИК.

  „В събота всички Районни избирателни комисии получаваме по една такава машина, на нея ще бъде инсталирана демоверсия, която ние ще използваме при обучението на СИКовете.“, обясни Веселина Тенчева.

  Тя очаква тежка отчетност в изборния ден. След официалния край на вота в 20 часа, на една СИК ще й трябват около 4-5 часа, за да попълни протокола според указанията, тъй като в него има над 700 цифри за сборуване. След което с протокола председателят на СИК отива в РИК за предаването му. Там протоколите ще се проверяват от РИК и въвеждат от оператор на Информационно обслужване. По изчисления на РИК, приемането на един протокол в идеална ситуация, ако няма много допуснати грешки в него, ще трае около 40 минути.

  За целта в зала „Дружба“, където тази година е разположена Районната избирателна комисия, ще бъдат обособени 14 места за прием на протоколи от екипите на РИК и 18 места за операторите от Информационно обслужване.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   За
   За протокола
   21 -4
   14:45, 26 мар 2021
   Попълнени или не?
   • Хи
    Химената
    20 -5
    15:18, 26 мар 2021
    Еее, попълнени разбира се ! Герб - времето е наше със синьо лъвче.
   • Ди
    Дидко Пискюля aka Спас Турчев
    8 -3
    17:52, 26 мар 2021
    Разбира се че улесняваме избирателите попълнени ни са с числото 14+14 работа работа работа
    Да живей чекмедже банк
   • По
    Порчо
    5 0
    22:05, 26 мар 2021
    Бюлетините не са попълнени, но протоколите да! Лично от Мишо Константинов.
  • 2
   Ко
   Кошо Гочер
   6 -11
   15:50, 26 мар 2021
   Не ме интересува.Няма да гласувам. Виж коментара
   • Ай
    Айшето от Махлата
    2 -5
    16:39, 26 мар 2021
    А ние всички сме за ГРОБ - ДуПиСЕ - те си плащат !
    ........
    Ходи да караш водно колело в Езерото на Кенана - марихунясал ЛГБТ тъпанар
    ........
    И ако ннякъде те изнасилят - няма да ривеш :))
   • Ай
    Айшето се насра
    2 -2
    17:25, 26 мар 2021
    Ти си един и същ тапанар,дето ги пишеш всичките тия,под различни имена.Точно водно колело ще карам,мишко наивна.
  • 3
   До
   ДО ИЗБИРАТЕЛНАТА КОМИСИЯ
   13 -3
   16:36, 26 мар 2021
   Фашисти , списъците ви са пълни с Мъртви Души
   ......................
   Аз от 30 години НЕ Живея в България , а съм писан че гласувам в Хасково -мога и номера на секцията да ви дам
   .............
   Значи , Дебили Прости , МВР, НАП и Граничните Власти знаят че съм напуснал Държавата и че не плащам данъци .........а ЦИК или СИК Не Знаят !!!!!
   ...............
   така ГРОБ-ДуПиСа правят избори
   • Ап
    АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
    5 -2
    17:11, 26 мар 2021
    Къде е заровено Кучето ?
    ..............
    Аз съм в Чужбина , но съм в БГ списък за гласуване в Хасково
    ..... Веднага моя Глас в СИК в Хасково се пише "Не Гласувал"
    .......
    и като се съберат 10 000 "Не гласували" като мен - изведнъж 20% от Населението на Хасково "Не Гласували"
    .................
    А Ако НЯКОЙ ГЛАСУВА Вместо Мен - си е друга статия на Наказателния Кодекс
   • До
    до ДО.....
    2 -6
    17:27, 26 мар 2021
    Пишеш си от едно име,и после си отговаряш от друго... Виж коментара
  • 4
   Ап
   АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
   6 -2
   16:50, 26 мар 2021
   Ако не гласуваш си враг на народа
   .......
   • Ма
    МАРТЕНСКОТО ТЕРЗАНИЕ
    1 -4
    17:28, 26 мар 2021
    От много гласуване сме на тоя хал.Тия дето управляват от 1944 г. насам,все са с гласуване избирани.
   • Фа
    ФАШИСТИТЕ СЕРАТ НА 9-ТИ МАЙ
    0 -1
    17:59, 26 мар 2021
    Ако докараме до Май , може и да стане мокра работата
   • См
    смърт за шумкарите
    1 -6
    18:35, 26 мар 2021
    Всички червени боклуци при Гошо тарабата,националн... Виж коментара
  • 5
   И
   И
   7 -1
   18:49, 26 мар 2021
   Поне кажете с колко гласа е Борисов, то от сега се знае.

  Хороскоп за 18.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
  18 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
  18 юни 2021
  Последни новини