От х:

Днес в x:

Административният съд отказа да брои повторно бюлетините за кмет на с. Студена

    Няма да има повторно преброяване на бюлетините от вота за кмет на свиленградското село Студена, постанови Административният съд на Хасково.

    Делото беше образувано по жалба на кандидата за кмет на Студена Петко Пачов с твърдение, че в  изборната нощ член на секционната избирателна комисия му е доверил, че предстои балотаж между него и опонента му Жельо Станков. В крайна сметка обаче Станков станал кмет на селото още на първи тур. Така се породили съмненията у Пачов за подмяна на вота. 

    В изборния ден в Общинската избирателна комисия не е получена нито една жалба или сигнал за нередни действия на членовете на СИК, каза пред съда председателят на ОИК-Свиленград Мариян Дервенков. 

    Адвокатът на жалбоподателя Георги Бекяров поиска ОИК- Свиленград да представи като доказателство записа от видеонаблюданието, да бъдат разпитани и членовете на СИК, както и да бъдат повторно преброени всички бюлетини от вота в село Студена. И трите искания бяха отхвърлени от съдия Пенка Костова.

     „Има протокол на СИК, който представлява официален документ по смисъла на гражданско-процесуален кодекс, който не бе оспорен по съответния ред. Нищо в преписката не води до обоснования извод, че действията на СИК са опорочили изборния резултат“ , допълни още председателят на ОИК.

    Делото за касиране на вота в село Студено бе гледано по същество. Очаква се съдът да се произнесе в срок.

    Според протокола на Общинската избирателна комисия избраният за кмет Жельо Станков е спечелил вота с близо 54%, а за жалбоподателя Петко Пачов са гласували едва 33,2%

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини