От х:

Днес в x:

Влизането в Словения - само за ваксинирани или преболедували с документ

Гражданите на страните от ЕС или Шенгенското пространство ще могат да влизат от днес в Словения само с документ, че са ваксинирани против коронавирус или ако са преболедували Ковид-19 без допълнително тестване и карантина, предаде агенция Хина.

Заради по-стабилната епидемиологична ситуация словенското правителство обяви "оранжева фаза" и въведе нови правила.

Новите правила се отнасят за гражданите, получили и двете дози ваксина, а за имуннозащитени се смятат преболедувалите Ковид-19 преди най-много шест месеца.

Документите за имунитета трябва да бъдат издадени в страните от ЕС или Шенген или от организации и личности, акредитирани за това и чиито документи се признават от словенските здравни власти.

От понеделник се отварят училищата за всички ученици от основните и средните училища. Ще работят и магазините с площ до 400 квадратни метра при тестване на работещите и спазване на основните противоепидемични мерки.

Премахва се забраната за преминаване на общинските и регионалните граници, разрешава се събирането на до десет лица, вместо досегашните шест. Остава в сила обаче полицейският час от 21 до 6 часа сутринта. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Павлов
    4 0
    09:51, 14 фев 2021
    Свободно движение в ЕС, а? На ви сега!
Последни новини