От х:

Днес в x:

Четирима учители от Хасково са сред заразените 33-ма в региона с Ковид

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 33 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, има 33-ма излекувани.

Разпределението по общини на новозаразените лицата е: Хасково – 23; Димитровград – 4; Харманли – 3; Свиленград – 1; Тополовград – 1; Минерални бани – 1.

 Сред положителните лица са трима учители от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково, поради което под карантина са поставени учениците от 2 Б,В,Г,Д и Е  клас.

Положителна е и учителка от ДГ „Славейче“, една група деца, учител и помощник възпитател са под карантина.

Починали са двама души от община Хасково:мъж на 89 години и жена на 47 години.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4886.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ-Хасково са настанени - 56. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14. В МБАЛ-Харманли са настанени - 9. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 5. В МБАЛ-Хигия са настанени – 2.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 10.  На домашно лечение са 826 души, починали са 308 и напълно излекувани - 3630 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Фл
    флп
    19 -25
    08:46, 11 фев 2021
    Е, и след този ли пореден случай на заразени учите... Виж коментара
    • Де
      Деница
      19 -7
      08:53, 11 фев 2021
      То за изявилите желание няма, Вие говорите за задължителна. Ваксинираха 2 училища и вече плеснаха с ръце, отличници. (: Учителите най-вероятно ще ги ваксинират с Астра Зенека- най-лошия вариант, имайки предвид средната им възраст и хронични заболявания. Разбира се, няма как да е задължителна, но нека да има подходяща ваксина за желаещите. За съжаление не е така. България е на последно място по ваксиниране в ЕС не случайно.
    • Вярвам само на Дядо Иван .
      ......
      Иначе за третата вълна - ще ви клатят чак до изборите и пик-а ще е на 4-ти Април
      .....
    • Уч
      Учителката е права!
      8 -1
      14:05, 11 фев 2021
      Интересно, че мишоците гласуват, но не смеят да се обадят, защото не са свързани по никакъв начин с училищата. Онлайн образование НЯМА!!!
    • Га
      Гарга
      3 -1
      18:03, 11 фев 2021
      Като гледам правописа ти,освен да пасеш патки- за друго не ставаш! Бягай на село!
  • 2
    Ma
    Makarenko
    22 -7
    08:51, 11 фев 2021
    Къде, къде са обещаните ваксини за учителите в Хасково? Ваксинираха само езиковата и Луюбен Каравелов и се скриха мишките от РЗИ. Защо за останалите учители няма ваксини? Къде са ваксините, за изборите ли ги пренасочихте?
    • Гр
      гражданин
      5 -2
      13:39, 11 фев 2021
      Ваксинират още всички , които имат желание, макар, че само говорят даскалите, а не се ваксинират.
    • Гр
      гражданка
      8 0
      16:19, 11 фев 2021
      Продължава ваксинирането на учители,които имат желание.Слагат им ваксината на Пфайзер-Бионтек.Много пишете,малко четете.Като пишат за Ковид 19-зомбирали хората всеки ден.Като пишат за ваксините- какво било това,задължавали,правели пиар.Като не пишат - пак лошо.И учителите са като хората от всички други професии,има всякакви.Яма то вие нито ги уважавате, нито им вярвате и тъй като се имате за много компетентни по всички въпроси,гледайте себе си.
    • До
      До Гражданка
      1 0
      23:43, 11 фев 2021
      Къде продължават? Кои училища освен Езиковата и Любен Каравелов са ваксинирани? Като казвате, че не четем- къде да прочетем?
  • 3
    Fo
    Forte
    15 -26
    09:08, 11 фев 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Фл
      флп
      6 -17
      09:37, 11 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Уч
      Учителят
      56 -6
      09:53, 11 фев 2021
      Засега няма да се ваксинирам, това си е мое решение. Но и не ме е страх да отида в училище да преподавам - правя го, когато имам часове в училище. По-голямата част от колегите учители са така, е някои ги е страх, но все пак работят. А за лежането вкъщи - много по-лесно ми е в училище да преподавам, онлайн обучението изисква много повече усилия от моя страна. А относно ефективността на онлайн обучението - ученик, който иска да научи си научава, който и в училище не учи всичко му пречи и го затруднява.
      Хубав ден на всички и бъдете здрави!
      (и най-вече усмихвайте се и премахнете злобата от сърцата и умовете си)
    • Аб
      Абе флп
      9 -2
      10:40, 11 фев 2021
      Ти си бил много болен мозък аман от промити примати .Хора като теб са утайки.Плюят хапят който иска се ваксинира който иска не се ваксинира.Ти като се убодеш ще си доволен от живота и другите няма да ти пречат.Ваксината ще те пази.Така че не си нятаквай мнението да казваш кой както да прави.Пък ако АстраЗенека не те пази разговора се променя в друга тема
    • Гр
      гражданин
      6 -22
      13:43, 11 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • До
      до гражданин
      9 -1
      13:52, 11 фев 2021
      Няма общество има стадна овча форма на живот ако си мислиш че ти си общество жестоко ама много жестоко се лъжеш.С тия комуно методи дето предлагаш не си никакво общество.Затъпяла човешка безформена маса си.Боцни се защити се другите няма да ти пречат нали си защитен.
  • 4
    Зд
    Здравко
    18 -5
    09:48, 11 фев 2021
    Не минава ден, в който от телевизионните екрани и другите медии да не ни внушават, колко важно е да се ваксинираме точно с ваксината, която властимащите са избрали за нас. Политици, висши бюрократи от системата на  здравеопазването, окичени с титли медицински преподаватели и подбрани лекари, журналисти не спират възторжено да ни описват невероятните възможности на ваксината на Пфайзер. А са ни подготвили и друга западна ваксина, която тепърва ще величаят.
    Дали да им вярваме или не всеки решава за себе си. Но е добре да помни, че безплатен обяд няма – за да се трудят така упорито всевъзможни „експерти“ за да ни манипулират, някой трябва добре да им плаща. Просто така работи фармацевтичната индустрия на Запад.

    Едва ли големите фармацевтични компании, чиито ваксини сега упорито ни натрапват всевъзможни образи, следват различни практики.  Те най-вероятно са отделили огромни средства за възнаграждение на всички онези, които страстно защитават продуктите им.
    А ние няма да сме лесна плячка в ръцете на всевъзможни „експерти“ само, когато се научим критично да осмисляме информацията, с която те ни затрупват. В наш интерес е да го направим.
    Естествено, ако искаме да бъдем здрави, да съхраним парите си и сами да управляваме съдбата си.
    • На
      На
      9 -2
      10:55, 11 фев 2021
      Правилно казано но трудно осъществиво.Мозъкът на диванопитека е отдавна деградирал от гледане на телевизия.Той не е способен да мисли да пресмята да се образова.Приема всичко което му се каже за даденост.Затъпяването започна още с появяването на смарттехнологиите.Но тези същества са безобидни.Има една друга категория хомоидиотикос те в стремежа си да се харесат и да минат на по горно ниво могат да извършат куп глупости
    • Др
      Драги Здравко
      1 -1
      19:14, 11 фев 2021
      А можем ли, в състояние ли сме - да "осмисляме" правилно строгата научна и специфична информация "с която ни затрупват" ? Милиони специалисти по света, в хиляди специализирани научни институти всеки момент, с много пари денонощно работят за да да осмислят жестоката пандемия! Хайде да слушаме по- кротко истинските специалисти...
  • 5
    Fo
    Forse
    6 0
    11:27, 11 фев 2021
    Не от телевизията а от фейса се промиват мозъци. Има си платени хейтъри които пишат за или против.
  • 6
    Не
    Не разбирам...
    13 -1
    15:39, 11 фев 2021
    Има много коментиращи, които не са наясно, че ваксината е за лична/индивидуална/ защита. Ваксината НЕ предпазва околните, а предпазва ваксиниралият се. Не мога да разбера този негативизъм към учителите /даскалите/. Дори ваксинираният може да пренесе вирус. Спазвайте мерките, четете и се образовайте...
    • До
      До неразбралият по-горе
      2 -6
      19:03, 11 фев 2021
      Един "даскал" с ковид си е болен от ковид човек и... Виж коментара
  • 7
    Гр
    граждани,подкрепете ни
    6 -1
    22:02, 11 фев 2021
    Мандатност на директорските постове в училищата! Мандат за всички подобни длъжности - за всеки трябва да има лимит на самоуправството и умишленото толериране на приближени!
Последни новини