От х:

Днес в x:

24 °C

Четирима учители от Хасково са сред заразените 33-ма в региона с Ковид

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 33 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, има 33-ма излекувани.

Разпределението по общини на новозаразените лицата е: Хасково – 23; Димитровград – 4; Харманли – 3; Свиленград – 1; Тополовград – 1; Минерални бани – 1.

 Сред положителните лица са трима учители от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково, поради което под карантина са поставени учениците от 2 Б,В,Г,Д и Е  клас.

Положителна е и учителка от ДГ „Славейче“, една група деца, учител и помощник възпитател са под карантина.

Починали са двама души от община Хасково:мъж на 89 години и жена на 47 години.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4886.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ-Хасково са настанени - 56. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14. В МБАЛ-Харманли са настанени - 9. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 5. В МБАЛ-Хигия са настанени – 2.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 10.  На домашно лечение са 826 души, починали са 308 и напълно излекувани - 3630 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Фл
  флп
  19 -25
  08:46, 11 фев 2021
  Е, и след този ли пореден случай на заразени учите... Виж коментара
  • Де
   Деница
   19 -7
   08:53, 11 фев 2021
   То за изявилите желание няма, Вие говорите за задължителна. Ваксинираха 2 училища и вече плеснаха с ръце, отличници. (: Учителите най-вероятно ще ги ваксинират с Астра Зенека- най-лошия вариант, имайки предвид средната им възраст и хронични заболявания. Разбира се, няма как да е задължителна, но нека да има подходяща ваксина за желаещите. За съжаление не е така. България е на последно място по ваксиниране в ЕС не случайно.
  • Вярвам само на Дядо Иван .
   ......
   Иначе за третата вълна - ще ви клатят чак до изборите и пик-а ще е на 4-ти Април
   .....
  • Уч
   Учителката е права!
   8 -1
   14:05, 11 фев 2021
   Интересно, че мишоците гласуват, но не смеят да се обадят, защото не са свързани по никакъв начин с училищата. Онлайн образование НЯМА!!!
  • Га
   Гарга
   3 -1
   18:03, 11 фев 2021
   Като гледам правописа ти,освен да пасеш патки- за друго не ставаш! Бягай на село!
 • 2
  Ma
  Makarenko
  22 -7
  08:51, 11 фев 2021
  Къде, къде са обещаните ваксини за учителите в Хасково? Ваксинираха само езиковата и Луюбен Каравелов и се скриха мишките от РЗИ. Защо за останалите учители няма ваксини? Къде са ваксините, за изборите ли ги пренасочихте?
  • Гр
   гражданин
   5 -2
   13:39, 11 фев 2021
   Ваксинират още всички , които имат желание, макар, че само говорят даскалите, а не се ваксинират.
  • Гр
   гражданка
   8 0
   16:19, 11 фев 2021
   Продължава ваксинирането на учители,които имат желание.Слагат им ваксината на Пфайзер-Бионтек.Много пишете,малко четете.Като пишат за Ковид 19-зомбирали хората всеки ден.Като пишат за ваксините- какво било това,задължавали,правели пиар.Като не пишат - пак лошо.И учителите са като хората от всички други професии,има всякакви.Яма то вие нито ги уважавате, нито им вярвате и тъй като се имате за много компетентни по всички въпроси,гледайте себе си.
  • До
   До Гражданка
   1 0
   23:43, 11 фев 2021
   Къде продължават? Кои училища освен Езиковата и Любен Каравелов са ваксинирани? Като казвате, че не четем- къде да прочетем?
 • 3
  Fo
  Forte
  15 -26
  09:08, 11 фев 2021
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Фл
   флп
   6 -17
   09:37, 11 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Уч
   Учителят
   56 -6
   09:53, 11 фев 2021
   Засега няма да се ваксинирам, това си е мое решение. Но и не ме е страх да отида в училище да преподавам - правя го, когато имам часове в училище. По-голямата част от колегите учители са така, е някои ги е страх, но все пак работят. А за лежането вкъщи - много по-лесно ми е в училище да преподавам, онлайн обучението изисква много повече усилия от моя страна. А относно ефективността на онлайн обучението - ученик, който иска да научи си научава, който и в училище не учи всичко му пречи и го затруднява.
   Хубав ден на всички и бъдете здрави!
   (и най-вече усмихвайте се и премахнете злобата от сърцата и умовете си)
  • Аб
   Абе флп
   9 -2
   10:40, 11 фев 2021
   Ти си бил много болен мозък аман от промити примати .Хора като теб са утайки.Плюят хапят който иска се ваксинира който иска не се ваксинира.Ти като се убодеш ще си доволен от живота и другите няма да ти пречат.Ваксината ще те пази.Така че не си нятаквай мнението да казваш кой както да прави.Пък ако АстраЗенека не те пази разговора се променя в друга тема
  • Гр
   гражданин
   6 -22
   13:43, 11 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   до гражданин
   9 -1
   13:52, 11 фев 2021
   Няма общество има стадна овча форма на живот ако си мислиш че ти си общество жестоко ама много жестоко се лъжеш.С тия комуно методи дето предлагаш не си никакво общество.Затъпяла човешка безформена маса си.Боцни се защити се другите няма да ти пречат нали си защитен.
 • 4
  Зд
  Здравко
  18 -5
  09:48, 11 фев 2021
  Не минава ден, в който от телевизионните екрани и другите медии да не ни внушават, колко важно е да се ваксинираме точно с ваксината, която властимащите са избрали за нас. Политици, висши бюрократи от системата на  здравеопазването, окичени с титли медицински преподаватели и подбрани лекари, журналисти не спират възторжено да ни описват невероятните възможности на ваксината на Пфайзер. А са ни подготвили и друга западна ваксина, която тепърва ще величаят.
  Дали да им вярваме или не всеки решава за себе си. Но е добре да помни, че безплатен обяд няма – за да се трудят така упорито всевъзможни „експерти“ за да ни манипулират, някой трябва добре да им плаща. Просто така работи фармацевтичната индустрия на Запад.

  Едва ли големите фармацевтични компании, чиито ваксини сега упорито ни натрапват всевъзможни образи, следват различни практики.  Те най-вероятно са отделили огромни средства за възнаграждение на всички онези, които страстно защитават продуктите им.
  А ние няма да сме лесна плячка в ръцете на всевъзможни „експерти“ само, когато се научим критично да осмисляме информацията, с която те ни затрупват. В наш интерес е да го направим.
  Естествено, ако искаме да бъдем здрави, да съхраним парите си и сами да управляваме съдбата си.
  • На
   На
   9 -2
   10:55, 11 фев 2021
   Правилно казано но трудно осъществиво.Мозъкът на диванопитека е отдавна деградирал от гледане на телевизия.Той не е способен да мисли да пресмята да се образова.Приема всичко което му се каже за даденост.Затъпяването започна още с появяването на смарттехнологиите.Но тези същества са безобидни.Има една друга категория хомоидиотикос те в стремежа си да се харесат и да минат на по горно ниво могат да извършат куп глупости
  • Др
   Драги Здравко
   1 -1
   19:14, 11 фев 2021
   А можем ли, в състояние ли сме - да "осмисляме" правилно строгата научна и специфична информация "с която ни затрупват" ? Милиони специалисти по света, в хиляди специализирани научни институти всеки момент, с много пари денонощно работят за да да осмислят жестоката пандемия! Хайде да слушаме по- кротко истинските специалисти...
 • 5
  Fo
  Forse
  6 0
  11:27, 11 фев 2021
  Не от телевизията а от фейса се промиват мозъци. Има си платени хейтъри които пишат за или против.
 • 6
  Не
  Не разбирам...
  13 -1
  15:39, 11 фев 2021
  Има много коментиращи, които не са наясно, че ваксината е за лична/индивидуална/ защита. Ваксината НЕ предпазва околните, а предпазва ваксиниралият се. Не мога да разбера този негативизъм към учителите /даскалите/. Дори ваксинираният може да пренесе вирус. Спазвайте мерките, четете и се образовайте...
  • До
   До неразбралият по-горе
   2 -6
   19:03, 11 фев 2021
   Един "даскал" с ковид си е болен от ковид човек и... Виж коментара
 • 7
  Гр
  граждани,подкрепете ни
  6 -1
  22:02, 11 фев 2021
  Мандатност на директорските постове в училищата! Мандат за всички подобни длъжности - за всеки трябва да има лимит на самоуправството и умишленото толериране на приближени!

Хороскоп за 16.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
16 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
16 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
16 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
16 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
16 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
16 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
16 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
16 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
16 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
16 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
16 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
16 май 2021
Последни новини