От х:

Днес в x:

12 °C

Четирима учители от Хасково са сред заразените 33-ма в региона с Ковид

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 33 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, има 33-ма излекувани.

Разпределението по общини на новозаразените лицата е: Хасково – 23; Димитровград – 4; Харманли – 3; Свиленград – 1; Тополовград – 1; Минерални бани – 1.

 Сред положителните лица са трима учители от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково, поради което под карантина са поставени учениците от 2 Б,В,Г,Д и Е  клас.

Положителна е и учителка от ДГ „Славейче“, една група деца, учител и помощник възпитател са под карантина.

Починали са двама души от община Хасково:мъж на 89 години и жена на 47 години.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4886.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ-Хасково са настанени - 56. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14. В МБАЛ-Харманли са настанени - 9. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 5. В МБАЛ-Хигия са настанени – 2.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 10.  На домашно лечение са 826 души, починали са 308 и напълно излекувани - 3630 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Фл
  флп
  19 -25
  08:46, 11 фев 2021
  Е, и след този ли пореден случай на заразени учите... Виж коментара
  • Де
   Деница
   19 -7
   08:53, 11 фев 2021
   То за изявилите желание няма, Вие говорите за задължителна. Ваксинираха 2 училища и вече плеснаха с ръце, отличници. (: Учителите най-вероятно ще ги ваксинират с Астра Зенека- най-лошия вариант, имайки предвид средната им възраст и хронични заболявания. Разбира се, няма как да е задължителна, но нека да има подходяща ваксина за желаещите. За съжаление не е така. България е на последно място по ваксиниране в ЕС не случайно.
  • Вярвам само на Дядо Иван .
   ......
   Иначе за третата вълна - ще ви клатят чак до изборите и пик-а ще е на 4-ти Април
   .....
  • Уч
   Учителката е права!
   8 -1
   14:05, 11 фев 2021
   Интересно, че мишоците гласуват, но не смеят да се обадят, защото не са свързани по никакъв начин с училищата. Онлайн образование НЯМА!!!
  • Га
   Гарга
   3 -1
   18:03, 11 фев 2021
   Като гледам правописа ти,освен да пасеш патки- за друго не ставаш! Бягай на село!
 • 2
  Ma
  Makarenko
  22 -7
  08:51, 11 фев 2021
  Къде, къде са обещаните ваксини за учителите в Хасково? Ваксинираха само езиковата и Луюбен Каравелов и се скриха мишките от РЗИ. Защо за останалите учители няма ваксини? Къде са ваксините, за изборите ли ги пренасочихте?
  • Гр
   гражданин
   5 -2
   13:39, 11 фев 2021
   Ваксинират още всички , които имат желание, макар, че само говорят даскалите, а не се ваксинират.
  • Гр
   гражданка
   8 0
   16:19, 11 фев 2021
   Продължава ваксинирането на учители,които имат желание.Слагат им ваксината на Пфайзер-Бионтек.Много пишете,малко четете.Като пишат за Ковид 19-зомбирали хората всеки ден.Като пишат за ваксините- какво било това,задължавали,правели пиар.Като не пишат - пак лошо.И учителите са като хората от всички други професии,има всякакви.Яма то вие нито ги уважавате, нито им вярвате и тъй като се имате за много компетентни по всички въпроси,гледайте себе си.
  • До
   До Гражданка
   1 0
   23:43, 11 фев 2021
   Къде продължават? Кои училища освен Езиковата и Любен Каравелов са ваксинирани? Като казвате, че не четем- къде да прочетем?
 • 3
  Fo
  Forte
  15 -26
  09:08, 11 фев 2021
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Фл
   флп
   6 -17
   09:37, 11 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Уч
   Учителят
   56 -6
   09:53, 11 фев 2021
   Засега няма да се ваксинирам, това си е мое решение. Но и не ме е страх да отида в училище да преподавам - правя го, когато имам часове в училище. По-голямата част от колегите учители са така, е някои ги е страх, но все пак работят. А за лежането вкъщи - много по-лесно ми е в училище да преподавам, онлайн обучението изисква много повече усилия от моя страна. А относно ефективността на онлайн обучението - ученик, който иска да научи си научава, който и в училище не учи всичко му пречи и го затруднява.
   Хубав ден на всички и бъдете здрави!
   (и най-вече усмихвайте се и премахнете злобата от сърцата и умовете си)
  • Аб
   Абе флп
   9 -2
   10:40, 11 фев 2021
   Ти си бил много болен мозък аман от промити примати .Хора като теб са утайки.Плюят хапят който иска се ваксинира който иска не се ваксинира.Ти като се убодеш ще си доволен от живота и другите няма да ти пречат.Ваксината ще те пази.Така че не си нятаквай мнението да казваш кой както да прави.Пък ако АстраЗенека не те пази разговора се променя в друга тема
  • Гр
   гражданин
   6 -22
   13:43, 11 фев 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • До
   до гражданин
   9 -1
   13:52, 11 фев 2021
   Няма общество има стадна овча форма на живот ако си мислиш че ти си общество жестоко ама много жестоко се лъжеш.С тия комуно методи дето предлагаш не си никакво общество.Затъпяла човешка безформена маса си.Боцни се защити се другите няма да ти пречат нали си защитен.
 • 4
  Зд
  Здравко
  18 -5
  09:48, 11 фев 2021
  Не минава ден, в който от телевизионните екрани и другите медии да не ни внушават, колко важно е да се ваксинираме точно с ваксината, която властимащите са избрали за нас. Политици, висши бюрократи от системата на  здравеопазването, окичени с титли медицински преподаватели и подбрани лекари, журналисти не спират възторжено да ни описват невероятните възможности на ваксината на Пфайзер. А са ни подготвили и друга западна ваксина, която тепърва ще величаят.
  Дали да им вярваме или не всеки решава за себе си. Но е добре да помни, че безплатен обяд няма – за да се трудят така упорито всевъзможни „експерти“ за да ни манипулират, някой трябва добре да им плаща. Просто така работи фармацевтичната индустрия на Запад.

  Едва ли големите фармацевтични компании, чиито ваксини сега упорито ни натрапват всевъзможни образи, следват различни практики.  Те най-вероятно са отделили огромни средства за възнаграждение на всички онези, които страстно защитават продуктите им.
  А ние няма да сме лесна плячка в ръцете на всевъзможни „експерти“ само, когато се научим критично да осмисляме информацията, с която те ни затрупват. В наш интерес е да го направим.
  Естествено, ако искаме да бъдем здрави, да съхраним парите си и сами да управляваме съдбата си.
  • На
   На
   9 -2
   10:55, 11 фев 2021
   Правилно казано но трудно осъществиво.Мозъкът на диванопитека е отдавна деградирал от гледане на телевизия.Той не е способен да мисли да пресмята да се образова.Приема всичко което му се каже за даденост.Затъпяването започна още с появяването на смарттехнологиите.Но тези същества са безобидни.Има една друга категория хомоидиотикос те в стремежа си да се харесат и да минат на по горно ниво могат да извършат куп глупости
  • Др
   Драги Здравко
   1 -1
   19:14, 11 фев 2021
   А можем ли, в състояние ли сме - да "осмисляме" правилно строгата научна и специфична информация "с която ни затрупват" ? Милиони специалисти по света, в хиляди специализирани научни институти всеки момент, с много пари денонощно работят за да да осмислят жестоката пандемия! Хайде да слушаме по- кротко истинските специалисти...
 • 5
  Fo
  Forse
  6 0
  11:27, 11 фев 2021
  Не от телевизията а от фейса се промиват мозъци. Има си платени хейтъри които пишат за или против.
 • 6
  Не
  Не разбирам...
  13 -1
  15:39, 11 фев 2021
  Има много коментиращи, които не са наясно, че ваксината е за лична/индивидуална/ защита. Ваксината НЕ предпазва околните, а предпазва ваксиниралият се. Не мога да разбера този негативизъм към учителите /даскалите/. Дори ваксинираният може да пренесе вирус. Спазвайте мерките, четете и се образовайте...
  • До
   До неразбралият по-горе
   2 -6
   19:03, 11 фев 2021
   Един "даскал" с ковид си е болен от ковид човек и... Виж коментара
 • 7
  Гр
  граждани,подкрепете ни
  6 -1
  22:02, 11 фев 2021
  Мандатност на директорските постове в училищата! Мандат за всички подобни длъжности - за всеки трябва да има лимит на самоуправството и умишленото толериране на приближени!

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини